Πόθεν έσχε η κυβέρνηση τόση υποκρισία; - Free Sunday
Πόθεν έσχε η κυβέρνηση τόση υποκρισία;

Πόθεν έσχε η κυβέρνηση τόση υποκρισία;

Όσοι υπέβαλαν εφέτος “πόθεν έσχες” ηλεκτρονικά, ανακουφίστηκαν για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν που η δήλωση είχε κρατημένα τα περυσινά στοιχεία, οπότε δεν χρειαζόταν να τα ξαναπεράσουν, όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, που οι δηλώσεις ήταν χειρόγραφες.

Ο δεύτερος ήταν που η δήλωση περιουσιακών στοιχείων ήταν συνδεδεμένη με τη φορολογική δήλωση, όποτε δεν είχαν παρά να πατήσουν ένα κουμπάκι.

Όσοι, δε, είχαν αποκρύψει κάτι στη φορολογική τους δήλωση, έπρεπε υποχρεωτικά να το αποκρύψουν και από το πόθεν έσχες.

Διότι το σύστημα έκανε και διασταύρωση στοιχείων.

Προς τι λοιπόν όλη αυτή η διαδικασία, η μη υποβολή της οποίας εκτός από όλα τα υπόλοιπα, είναι και ποινικό αδίκημα;

Υπήρξε δήλωση “πόθεν έσχες”, ο έλεγχος της οποίας οδήγησε στην αποκάλυψη στοιχείων παράνομου πλουτισμού, τα οποία δεν προέκυπταν από την κανονική φορολογική δήλωση;

Καμία!

Η δήλωση περιουσιακών στοιχείων είναι μία υποκριτική υπερβολή, που το πολιτικό σύστημα θέσπισε για να ενισχύσει τη γραφειοκρατία και να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τον έλεγχο σε μία διαδικασία ελέγχου, που δεν γίνεται ποτέ.

Υπουργοί δήλωσαν οffshore, δήμαρχος δήλωσε ιδιοκτήτης ΜΚΟ 100%. Κανείς δεν τους κάλεσε να τους ρωτήσει, κανείς δεν επέβαλε κυρώσεις! Ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο που δεν έγινε;

Ας αφήσουμε τις υποκριτικές ανοησίες!

Η άποψη ότι κάποιοι δεν θέλουν να υποβάλουν πόθεν έσχες, γιατί προσπαθούν να κρύψουν κάτι είναι τόσο τεκμηριωμένη, όσο η θλίψη για τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που θα πήγαιναν σε παιδικούς σταθμούς από τα χρήματα των καναλαρχών, αν δεν έβρισκε την διαδικασία αντισυνταγματική το ΣτΕ.

Δεν κάνει ο φόβος του πόθεν έσχες πιο έντιμους τους υπόχρεους σε υποβολή!