Οι γητευτές των Eurogroup - Free Sunday
Οι γητευτές των Eurogroup

Οι γητευτές των Eurogroup

Ικανοποιημένος δήλωνε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, στο οποίο έκλεισε η τρίτη αξιολόγηση.

Έκλεισε;

Έκλεισε «υπό τον όρο της θετικής εισήγησης από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου με τη συμμετοχή και ίδιων πόρων και της επιβεβαίωσης από την πλευρά των Ευρωπαϊκών Θεσμών ότι η οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα».

Δηλαδή οι θεσμοί:

  • από τη μία δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εξόφληση των οφειλών που το ελληνικό Δημόσιο έχει στους Έλληνες -προμηθευτές τε και φορολογούμενους- από ό,τι η κυβέρνηση Τσίπρα που μαζεύει, δεν πληρώνει και δημιουργεί πλεόνασμα, μικρό μέρος του οποίου μοιράζει μετά ως μποναμά.
  • από την άλλη δεν την πιστεύουν ότι θα προχωρήσει τους πλειστηριασμούς.

Γιατί να είναι ικανοποιημένος; Διότι ο κ. Τσακαλώτος και η κυβέρνησή του είναι της άποψης ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Κι ο σκοπός είναι η παραμονή στην εξουσία!

Το 2015 χρησιμοποιούσε τους μέσα για να «πιέσει» τους «έξω», το 2018, χρησιμοποιεί τους «έξω» για να αποκοιμίσει τους «μέσα».

Το τι δίνουν, για να μπορούν να κομπάζουν στο εσωτερικό ότι έκλεισε κι αυτή η αξιολόγηση, είναι πολύ λίγο μπροστά στο τι είναι διατεθειμένοι να δώσουν στη συνέχεια.

Ακόμη κι έναν συμβιβασμό για το όνομα.

ΥΓ: Το ότι το Eurogroup είναι το ίδιο θεσμικό όργανο, που σε προηγούμενες αξιολογήσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαγνώσει ότι είναι άτυπο και κατά συνέπεια οι αποφάσεις τους είναι ανάξιες λόγου, ουδεμία σημασία έχει πλέον.