Στο δικό μας κόσμο - Free Sunday
Στο δικό μας κόσμο

Στο δικό μας κόσμο

Ενας ξένος διπλωμάτης θα δυσκολευόταν να συντάξει το τηλεγράφημα με τη σύνοψη της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα δικαιοσύνης-διαπλοκής-διαφθοράς. Αίτημα για εκλογές από τον Κ. Μητσοτάκη, προαναγγελία εξεταστικής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ από τον Α. Τσίπρα και κατά τα άλλα ασυγκράτητη σκανδαλολογία και ανενδοίαστοι συμψηφισμοί.

Η γενική εικόνα είναι ότι υπάρχει κάτι πολύ σάπιο στο ελληνικό βασίλειο και το debate αφορά το πλήθος των σκελετών που η κάθε πλευρά κρύβει στο σκοτεινό ντουλάπι της. Σαν να μην εκκρεμεί η αξιολόγηση, σαν να μην βρίσκεται εκτός ελέγχου η προσφυγική κρίση, σαν να μην παραμένει η χώρα σε ύφεση, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα παράγει πόλωση και ατάκες τηλεοπτικής κατανάλωσης.

Να θυμίσουμε στους ανησυχούντες για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης ότι τα δικαστήρια είναι κλειστά λόγω της απεργίας των δικηγόρων και δίνονται ημερομηνίες εκδίκασης σοβαρών υποθέσεων το 2018! Να κάτι που θα είχε νόημα να συζητηθεί στη Βουλή αν ζητούμενο δεν ήταν απλώς το χειροκρότημα των φανατικών της κάθε πλευράς.