Η βαριά οσμή της θεσμικής σήψης - Free Sunday
Η βαριά οσμή της θεσμικής σήψης

Η βαριά οσμή της θεσμικής σήψης

Παράλληλα, διαμορφώνεται ατμόσφαιρα δυσοσμίας στη δημόσια ζωή, ανθυγιεινή ακόμη και για όσους απλώς παρακολουθούν. 

Υπόθεση Γεωργίου, υπόθεση Ντογιάκου, προαναγγελίες αποφάσεων του ΣτΕ σχετικά με τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αποκαλύψεις και φασαρία για τα  πόθεν έσχες καναλαρχών (βοσκοτόπια κοκ) κατόπιν της έγκρισής τους, έλεγχος στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ και μετά στο φως αμφιλεγόμενα δάνεια της τράπεζας Αττικής σε υπερθεματιστή της δημοπρασίας για τις συχνότητες - είναι πολλά τα ζητήματα για τα οποία υπάρχουν σκιές σε σχέση με την διασύνδεση της πολιτικής και της δικαστικής τους διάστασης. 

Οι πολίτες δεν βγάζουν άκρη με όσα συμβαίνουν και ευλόγως δυσπιστούν για την ποιότητα ενός θεσμού που αποτελεί τον πλέον σημαντικό πυλώνα της Δημοκρατίας. 

Πόσο μάλλον όταν η δίκη της Marfin ξεκίνησε τη Δευτέρα μετά από έξι χρόνια από τον φονικό εμπρησμό και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα δεν έχει ακόμη καταδικαστεί. 

Είναι επιτακτική η ανάγκη προστασίας του κύρους της Δικαιοσύνης και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με πρωτοβουλία των ίδιων των λειτουργών της που πρέπει να αναζητήσουν τρόπους διάσωσης της αξιοπιστίας τους και επομένως της αξιοπιστίας του θεσμού. 

Αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, μόνο επικίνδυνες επιπτώσεις θα υπάρξουν, ακόμη και για όσους θεωρούν ότι εξυπηρετούνται από τη λιγότερη διαφάνεια και τους ελαστικούς κανόνες.