Πουλάκης: Προς ρύθμιση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα - Free Sunday
Πουλάκης: Προς ρύθμιση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα

Πουλάκης: Προς ρύθμιση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα

Η κυβέρνηση αναζητά μεταβατική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.

Με δεδομένο ότι την 1η Ιουλίου λήγουν οι συμβάσεις τους, το υπουργείο Εσωτερικών επιμένει ότι η μονιμοποίηση συμβασιούχων στην καθαριότητα είναι εκτός του μνημονιακού κανόνα 1 προς 4 και προχωράει στη μονιμοποίησή τους, αλλά επειδή οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, επεξεργάζεται ρύθμιση για το μεσοδιάστημα μετά την 1η Ιουλίου διευκρίνισε ο κ. Πουλάκης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με το αν είναι εφικτή βάσει της συμφωνίας με τους εταίρους η μονιμοποίηση των 6.500 συμβασιούχων καθαριότητας, ο κ. Πουλάκης απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο είπε "λύστε το θέμα άμεσα"… Η ερμηνεία που έχω είναι ότι είναι έκτος μνημονιακού κανόνα οι ΟΤΑ». «Μέχρι να κλείσει ο διαγωνισμός για τις μόνιμες προσλήψεις σε αυτό το μεσοδιάστημα θέλουμε ρύθμιση νομικά και συνταγματικά» τόνισε.

Για το μεσοδιάστημα το υπουργείο ζήτησε από τους δήμους επικαιροποιημένα στοιχεία για να παραμείνουν στις θέσεις τους περισσότεροι των 2.500 συμβασιούχων μετά την 1η Ιουλίου οπότε λήγουν οι συμβάσεις τους. Όπως ανέφερε, είπαμε στους δήμους «στείλτε μας τα νέα δεδομένα με τις νέες ανάγκες στους οργανισμούς για να προκηρύξουμε θέσεις στο σύνολο των οργανικών θέσεων».

Ο γγ. του υπουργείου Εσωτερικών εξήγησε ότι η ρύθμιση για τη μονιμότητα έχει ήδη ψηφιστεί από το Φεβρουάριο του 2016, ενώ θα μπορούν πλέον να γίνονται και προσλήψεις προσωπικού δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Ο Κώστας Πουλάκης ανέφερε δε ότι οι συμβασιούχοι καθαριότητας είναι 6.500 και όχι περισσότεροι όπως υποστηρίζει το συνδικαλιστικό τους όργανο, με τους μόνιμους να ανέρχονται σε 30.000.