Διαφωνία υπ. Παιδείας-ΙΕΠ για την κατάργηση των πανελλαδικών - Free Sunday
Διαφωνία υπ. Παιδείας-ΙΕΠ για την κατάργηση των πανελλαδικών

Διαφωνία υπ. Παιδείας-ΙΕΠ για την κατάργηση των πανελλαδικών

Μπερδεμένη εμφανίζεται η κατάσταση σχετικά με την διακήρυξη της κυβέρνησης για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μοιάζει να... διαφωνεί με τον κύριο σύμβουλό της, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

«Το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών θα είναι σύντομα παρελθόν», αναφέρει στην Αυγή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, επαναφέροντας στο προσκήνιο το αρχικό του σχέδιο για κατάργηση των εξετάσεων.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «στόχος είναι η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια».

Οι νέες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας είναι αντίθετες με εκείνες που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης, παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό για το νέο Λύκειο.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει ότι από το 2020 οι μαθητές, για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα.