Σήμερα πανσέληνος και μερική έκλειψη, το Σαββατοκύριακο τα πεφταστέρια - Free Sunday
Σήμερα πανσέληνος και μερική έκλειψη, το Σαββατοκύριακο τα πεφταστέρια

Σήμερα πανσέληνος και μερική έκλειψη, το Σαββατοκύριακο τα πεφταστέρια

Στην επιφάνεια της πανσελήνου θα αποτυπωθεί σήμερα ανάμεσα στις 8:30 – 9:30 η σκιά της γης, λέει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ _ΜΠΕ, με την ευκαιρία της σημερινής μερικής έκλειψης Σελήνης, ο αστροφυσικός, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Σειραδάκης.

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, η πανσέληνος θα εμφανιστεί λίγο πριν τις 9 το βράδυ κι ένα μικρό τμήμα της θα «κρυφτεί» πίσω από τη Γη.

Η μερική έκλειψη Σελήνης, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, είναι το «δώρο» που επιφυλάσσει η φετινή αυγουστιάτικη πανσέληνος

Η ακριβής ώρα που θα διέλθει η Σελήνη από τον δικό μας μεσημβρινό είναι στη 1.38, το πρωί της 8ης Αυγούστου.

«Η γνώση κάνει την ομορφιά ομορφότερη», διαβεβαιώνει ο καθηγητής ο οποίος στη συνέντευξη του δίνει «οδηγίες» για μία επιτυχημένη «συλλογή» πεφταστεριών σε όσους βρίσκονται κοντά σε κάποια παραλία, το επόμενο Σαββατοκύριακο, το τριήμερο ανάμεσα στις 11 και στις 13 Αυγούστου:

«Διαλέξτε ένα σκοτεινό μέρος, μακριά από τα φώτα της πόλης, ξαπλώστε αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα ή στην άμμο με τους φίλους σας, και όταν περάσει το δειλινό, αρχίστε να μετράτε πεφταστέρια. Και αν κάνετε και μια ευχή, ας είναι καλή και ας πιάσει τόπο».