Σήμερα καίνε Κεφαλονιά και Πέρδικα Θεσπρωτίας - Free Sunday
Σήμερα καίνε Κεφαλονιά και Πέρδικα Θεσπρωτίας

Σήμερα καίνε Κεφαλονιά και Πέρδικα Θεσπρωτίας

Με λεωφορεία μεταφέρθηκαν οι επισκέπτες της Κεφαλλονιάς για να απομακρυνθούν από τις εστίες της φωτιάς που απείλησαν χθες τα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα, στα νοτιοανατολικά του νησιού, όπου προς στιγμήν κινδύνευσαν σπίτια.

Σήμερα Πέμπτη το πρωί η κατάσταση δείχνει καλύτερη αν και αρκετές κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος κάηκαν από την φωτιά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού, τα οποία όμως αναμένεται όλα να αποκατασταθούν από συνεργεία της ΔΕΗ μέσα στην ημέρα.

Η φωτιά, που καίει στους πρόποδες του Αίνου, πλέον έχει μετακινηθεί σε δύσβατο σημείο προς το χωριό Βλαχάτα και αναμένεται, με το πρώτο φως της ημέρας να τεθεί υπό έλεγχο, με την βοήθεια των εναέριων μέσων, καθώς δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Δρακουλόγκωνα, ο οποίος έκανε λόγο για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιάπλέον τα δύο μεγάλα μέτωπα σε Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ τα μέτωπα στις περιοχές Ρατζακλί και Κρεμμύδι έσβησαν πλήρως. Παρόλα αυτά, ενισχύσεις αναμένονται το πρωί με δυνάμεις πυρόσβεσης από την Τρίπολη και την Κοζάνη για να συνεισφέρουν στην πλήρη κατάσβεση.
Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 26 εθελοντές, δύο οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τρία ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε νωρίς σήμερα το πρωί με το δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση από τον οποίο ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Από την πλευρά του ο δήμαρχος αφού τον ενημέρωσε, τον ευχαρίστησε για το άμεσο ενδιαφέρον του.

Στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Φωτιά εκδηλώθηκε στην Πέρδικα Θεσπρωτίας και γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και 2 αεροσκάφη από το Άκτιο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο σταδιακά φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο.