Σύλληψη πάνω σε πλοίο με ευρωπαϊκό ένταλμα για τρομοκρατία- Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ - Free Sunday
Σύλληψη πάνω σε πλοίο με ευρωπαϊκό ένταλμα για τρομοκρατία- Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ

Σύλληψη πάνω σε πλοίο με ευρωπαϊκό ένταλμα για τρομοκρατία- Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ

Μια 22χρονη Βελγίδα υπήκοος, πιθανόν μαροκινής καταγωγής, συνελήφθη αργά το βράδυ χθες Παρασκευής, μέσα σε επιβατηγό πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπάρι-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα καθώς σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές διωκτικές αρχές ότι η συλληφθείσα ταξιδεύει προς της Ελλάδα με πλοίο της Super Fast, που είχε προορισμό την Ηγουμενίτσα και ενδιάμεσο σταθμό την Κέρκυρα.

Μετά από κοινή επιχείρηση των λιμενικών αρχών και της ασφάλειας Κέρκυρας, η Βελγίδα εντοπίστηκε στο πλοίο και συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

όπως γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ελλάδα βρίσκονται σε επιφυλακή με στόχο τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να μην «αγγιχθεί» και η χώρα μας από το τζιχαντιστικό κύμα που πλήττει την Ευρώπη,.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από την αρχή του καλοκαιριού υπάρχει ένταση της ετοιμότητας των ελληνικών Αρχών σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, στα νησιά που αποτελούν πύλες εισόδου για μετανάστες αλλά και στα αστικά κέντρα. Βασικός στόχος –μεταξύ άλλων– είναι να ελέγχονται όλες οι ύποπτες διελεύσεις ατόμων που φέρονται να επιστρέφουν από εμπόλεμες ζώνες χρησιμοποιώντας τις διαδρομές των προσφύγων.

Η δυσκολία για τις Αρχές είναι ότι για πολλούς υπόπτους υπάρχουν πληροφορίες για εξτρεμιστική δράση, αλλά δεν υπάρχουν τα στοιχεία σε βάρος τους, προκειμένου να γίνουν συλλήψεις. Ετσι, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ελληνικές Αρχές είναι να τους θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Παράλληλα, σε ισχύ τέθηκε από την αρχή του καλοκαιριού σχέδιο επιφυλακής σε ελληνικά νησιά που συγκεντρώνουν πλήθος τουριστών, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος ή προβοκάτσιας. Το ενδεχόμενο «ασύμμετρου χτυπήματος» σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, αποτέλεσε αντικείμενο συσκέψεων. Και αυτό γιατί στις περιοχές αυτές συγκεντρώνονται μεγάλοι σε όγκο και διαφορετικοί πληθυσμοί από πολλές δυτικές χώρες.