Νάξος: Γλίτωσαν από τη φωτιά σπίτια στην Κόρωνο λόγω των ρίψεων νερού (ΒΙΝΤΕΟ) - Free Sunday
Νάξος: Γλίτωσαν από τη φωτιά σπίτια στην Κόρωνο λόγω των ρίψεων νερού (ΒΙΝΤΕΟ)

Νάξος: Γλίτωσαν από τη φωτιά σπίτια στην Κόρωνο λόγω των ρίψεων νερού (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτιά με πολλές εστίες εκδηλώθηκε στις 5:50 σήμερα Σάββατο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη Νάξο, μια ανάσα από το ορεινό χωριό Σκαδό. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έφτασε στο απέναντι χωριό, την Κόρωνο, παίρνοντας για κάποια ώρα επικίνδυνες διαστάσεις. Λόγω του δύσβατου της περιοχής ζητήθηκε η συνδρομή πτητικών μέσων πυρόσβεσης. Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι έφτασαν στην περιοχή δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά δεν ήταν εφικτό να επιχειρήσουν. Τελικώς επιχείρησαν τέσσερα Καναντέρ και δυο ελικόπτερα μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται...

Γύρω στις 14:30 του Σαββάτου και ενώ η φωτιά έπειρνε επικίνδυνες διαστάσεις, εκκενώθηκε από αυτοκίνητα η περιοχή Λειβαδάκι της Κορώνου, ενώ απειλήθηκαν δυο σπίτια.

Ζητήθηκε και έγινε μετάβαση ασθενοφόρου στην περιοχή για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades Voice, μια γυναίκα αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα, λόγω του καπνού που είχε φτάσει στην Κόρωνο, αφού κατά διαστήματα οι ριπές του ανέμου ευνοούσαν ώστε η φωτιά να επεκτείνεται προς το χωριό.

Όπως δήλωσε στο Cyclades Voice ο πρόεδρος της Κορώνου, Νίκος Χουζούρης, είχε επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, όσο και με το βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Μανιό, για την αναγκαιότητα συνδρομής από ελικόπτερα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Τελικώς λίγο πριν τις τρεις άρχισαν να φτάνουν δυο ελικόπτερα (ένα Σινούκ και ένα ρώσικο), αλλά και 4 Canadair, που με τις ρίψεις που έκαναν αποσοβήθηκαν τα χειρότερα για το χωριό και τους κατοίκους της Κορώνου.

Η φωτιά λίγο μετά της 16:00 άλλαξε κατεύθυνση και επεκτεινόταν προς τα ορεινά της Κεραμωτής.

Όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου συνέχιζε μέχρι αργά το βράδυ να επιχειρεί για την κατάσβεση της φωτιάς.


Εν τω μεταξύ από νωρίς το πρωί που εκδηλώθηκε η φωτιά επιχειρούν 15 άτομα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου με πέντε οχήματα, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς προς τα σπίτια.

Το πρωί, κινδύνεψε κατοικία, κάτω από την οποία εκδηλώθηκε η μια εστία στο Σκαδό. Ευτυχώς αποφεύχθηκε το μοιραίο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε μια ανάσα από το χωριό του Σκαδού, κάτω από το δρόμο και αρχικά κατευθυνόταν προς το χωριό.

Αργότερα η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και επεκτεινόταν προς το απέναντι χωριό, την Κόρωνο.

ΠΗΓΗ: Cyclades Voice