Φθινοπωριάζει ο καιρός - Free Sunday
Φθινοπωριάζει ο καιρός

Φθινοπωριάζει ο καιρός

Βροχές και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που θυμίζει ότι μπαίνουμε για τα καλά στο φθινόπωρο, μετά το καλοκαιρινό διάλλειμα της προηγούμενης εβδομάδας.


Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η θερμοκρασία νωρίς το πρωί και τη νύχτα πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Στην Εύβοια και τις Σποράδες τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 22 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια το πρωί. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί στα βόρεια 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 22 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασια: από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα δυτικά βαθμιαία από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στο βόρειο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 Πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά το πρωί έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.