Το Υπ.Πολιτισμού χρωστά δεδουλευμένα, οι «έκτακτοι» κάνουν απεργίες - Free Sunday
Το Υπ.Πολιτισμού χρωστά δεδουλευμένα, οι «έκτακτοι» κάνουν απεργίες

Το Υπ.Πολιτισμού χρωστά δεδουλευμένα, οι «έκτακτοι» κάνουν απεργίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα «την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων στο ΤΑΠ και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των παρατασιούχων συναδέλφων καθαριστών», πραγματοποιεί σήμερα στις 13:00 έξω από το ΥΠΠΟΑ, (Μπουμπουλίνας 20) το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Σωματείο έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00, ζητεί την «άμεση ανανέωση των συμβάσεων των έξι συναδέλφων συντηρητών στο έργο της "Νέας Μονής" της ΕΦΑ Χίου και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους των απλήρωτων καθαριστών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά υπάρχει προγραμματισμένο γεύμα του πορέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το βράδυ της Τετάρτης δύο άγνωστοι είχαν καταφέρει παρά τα μέτρα ασφαλείας να πετάξουν μαύρη μπογιά στο κτίριο του Ινστιτούτου.