Απάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ στον Τσακνή: Ρίχνοντας μελάνι, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα - Free Sunday
Απάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ στον Τσακνή: Ρίχνοντας μελάνι, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Απάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ στον Τσακνή: Ρίχνοντας μελάνι, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που επιδιώκουν να την βάλουν άλλοι. Αν όμως προκληθεί θα απαντήσει με στοιχεία, όπως κάνει πάντα, αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ, απαντώντας στις αιχμές που άφησε ο παραιτηθείς πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής ο οποίος, σε ανακοίνωση του, αναφερόμενος στον κ. Καλφαγιάννη είχε κάνει λόγο για «εκπρόσωπο του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού». εκπρόσωπο του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ως εξής:

Για άλλη μια φορά ο πρώην Πρόεδρος της ΕΡΤ, ρίχνοντας μελάνι, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε τη θέση ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να διοικείται με το οργανωτικό σχήμα της διαρχίας, γιατί αυτό είχε αποδειχθεί προβληματικό και βλαπτικό για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πλήθος εγγράφων και ανακοινώσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ το αναφέρουν, καθώς και υπομνήματα που έχουν κατατεθεί στη Βουλή από το 2010 έως και σήμερα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν απολογείται γιατί παραμένει σταθερή στις απόψεις της, πόσο μάλλον όταν αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από την έως τώρα λειτουργία της ΕΡΤ. Άλλωστε ο κ. Τσακνής μετά την αποχώρηση του κ. Ταγματάρχη, μας καλούσε να επαναδιατυπώσουμε δυναμικά αυτή τη θέση γιατί ο ίδιος ήθελε να καταλάβει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και το είχε εκφράσει με όλους τους τρόπους, όπως είναι γνωστό. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει καταγγείλει με πολλές ανακοινώσεις και την τελευταία διετία , άνομες λειτουργίες της ΕΡΤ, ρουσφετολογία, αδιαφάνεια κλπ. Τότε καμία απάντηση από τη διοίκηση.

Ο διχαστικός κ. Τσακνής, αφού δεν κατάφερε να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», παρακινεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ! να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Τι εννοεί ο ποιητής ; Αφού επί των ημερών του ήθελε να είναι ο μοναδικός ως «δημόσιος φορέας» και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να είναι «τυπικό», όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του και να εγκρίνει αυτά που είχε προαποφασίσει ο ίδιος. Τώρα που φεύγει ξαναρωτάμε : ποιους εργαζόμενους εννοεί και γιατί τώρα και πώς να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους ;

Αυτή την περίοδο της νέας εκκίνησης και ανασυγκρότησης της ΕΡΤ όλοι πρέπει να συμβάλλουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ο καθένας από το δικό του θεσμικό ρόλο, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε για χάρη οποιουδήποτε και για οτιδήποτε όλη αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζομένων ώστε σήμερα να προσδοκούμε σε μια νέα αρχή, με βάσεις και όραμα, για μια καλύτερη ΕΡΤ και όχι για να «αλλάξει ο Μανωλιός», όπως επεδίωκε ο κ. Τσακνής.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που επιδιώκουν να την βάλουν άλλοι.

Αν όμως προκληθεί θα απαντήσει με στοιχεία, όπως κάνει πάντα.