Κόντρα Σπίρτζη - ΣΤΑΣΥ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο - Free Sunday
Κόντρα Σπίρτζη - ΣΤΑΣΥ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Κόντρα Σπίρτζη - ΣΤΑΣΥ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η εντολή του υπουργού Μεταφορών «να παραπεμφθεί άμεσα στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης, όποιος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί να εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονική κάρτα» καθώς και «να ενημερωθούν αμέσως οι εισαγγελικές Αρχές και να πράξουν τα δέοντα» προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του σωματείου των εργαζομένων στα μέσα Σταθερής Συγκοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ εξέδωσαν ανακοίνωση όπου καλούν τον κ. Σπίρτζη «να αποσύρει άμεσα τις απειλητικές εντολές του» και προειδοποιώντας τον πως αν εμμείνει σε αυτές θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή τους, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως δεν είχε σταθεί ικανή να τους λυγίσει ούτε η «επιστράτευση» άλλων χρόνων.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, ο υπουργός Μεταφορών «επέλεξε να ακολουθήσει τον ολισθηρό κατήφορο του αυταρχισμού, εκστομίζοντας απειλές εναντίον των εργαζόμενων, αντί να ζητήσει να ενημερωθεί για ποιους λόγους το Σωματείο καταγγέλλει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο εάν δεν αντιμετωπιστούν σοβαρά λειτουργικά και τεχνικά προβλήματα και αστοχίες».

«Μάλιστα, ο υπουργός με απύθμενη αλαζονεία και με αυτές τις συμπεριφορές άλλων εποχών, καταδικασμένων στη συνείδηση των εργαζόμενων, εμφανίζεται να δικαιολογεί αυτούς που αρνούνται τον διάλογο, τον οποίο ζητάμε εδώ και έναν χρόνο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και ευθύνονται για τα προβλήματα του νέου συστήματος», συμπληρώνει χαρακτηριστικά το σωματείο, καλώντας τον κ. Σπίρτζη «αν ενδιαφέρεται, πραγματικά, για τη λειτουργία του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην εταιρεία, να στείλει τον εισαγγελέα σε όλους τους υπεύθυνους εντός και εκτός ΣΤΑΣΥ και να μην κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους, που έχουν στηρίξει και στηρίζουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο», καταλήγουν.