Στην Δικαιοσύνη ο ΙΣΑ για τη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς συνταγή - Free Sunday
Στην Δικαιοσύνη ο ΙΣΑ για τη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς συνταγή

Στην Δικαιοσύνη ο ΙΣΑ για τη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς συνταγή

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για το ζήτημα της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, επισημαίνοντας ότι έχει προβεί σε επανειλημμένες εκκλήσεις προς την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα.

Στην αναφορά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι οι ανθεκτικές λοιμώξεις αποτελούν ένα μείζον πρόβλημα για την Δημόσια Υγεία, ένα πρόβλημα που πολλές φορές έχει επισημανθεί και από την επιστημονική κοινότητα, χωρίς όμως η πολιτεία να λαμβάνει κάποιο μέτρο για την αντιμετώπισή του.

Ο ΙΣΑ υπενθυμίζει πως εξακολουθούμε να διατηρούμε την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην κοινότητα και τονίζει ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον μεμονωμένο ασθενή, αφορά κυρίως τη Δημόσια Υγεία. Ειδικότερα, επισημαίνει ότι μικρόβια που έτσι καθίστανται ανθεκτικά σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή έχουν αποικίσει τα ελληνικά νοσοκομεία και απειλούν τους ασθενείς που νοσηλεύονται.

Παράλληλα, αναφέρει ότι αποτελεί πάγια πεποίθησή του ότι δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς και αμέτοχοι όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο. «Κάποιοι επιτέλους πρέπει να λάβουν τα σωστά μέτρα, να ελέγχουν και τα τιμωρούν εκείνους που διαθέτουν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, εκθέτοντας τη δημόσια υγεία και την υγεία των πολιτών σε κίνδυνο» συμπληρώνει.

(πηγή: in.gr)