Παραμένει στη φυλακή η Ηριάννα - Free Sunday
Παραμένει στη φυλακή η Ηριάννα

Παραμένει στη φυλακή η Ηριάννα

Στη φυλακή θα παραμείνει η Ηριάννα καθώς το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας απέρριψε τηνη αίτηση της 29χρονης με την οποία που ζητούσε την προσωρινή της αποφυλάκιση για λόγους σχετικούς με την επιστημονική της κατάρτιση και τη δυνατότητα της να ολοκληρώσει τη διδακτορική της διατριβή.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας εφετών Γεώργιος Γεράκης είχε προτείνει την απόρριψη της αιτήσεως με την αιτιολογία της μη προσκόμισης νέων στοιχείων ενώ όπως ανέφερε δεν πείστηκε για το επείγον του αιτήματος και των λόγων που προβλήθηκαν για τη θεμελίωση του.

Το ίδιο, υπέρ της απόρριψης του αιτήματος του αποφάσισε το δικαστήριο και για τον συγκατηγορούμενο, 33χρονο Περικλή, ο οποίος είχε ζητήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του για λόγους υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα

«Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν, για δεύτερη φορά, οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης.

Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους», αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή.