Ο ΕΟΠΠΥ φτιάχνει πλεονάσματα με απλήρωτους γιατρούς - Free Sunday
Ο ΕΟΠΠΥ φτιάχνει πλεονάσματα με απλήρωτους γιατρούς

Ο ΕΟΠΠΥ φτιάχνει πλεονάσματα με απλήρωτους γιατρούς

Απλήρωτοι από τον Μάρτιο του 2017 είναι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί,με αποτέλεσμα να κηρύξουν επίσχεση εργασίας για την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλομένων .

Την ημέρα αυτή οι γιατροί θα απέχουν από τη διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ και όσοι ασφαλισμένοι χρειαστούν ιατρική πράξη θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι και στη συνέχεια να διεκδικήσουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) αναφέρει, ότι «δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές γιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαίου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση» .

«Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους γιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις», σημειώνει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ. Προσθέτει ότι ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης/εξέτασης στα 15 λεπτά με εντελώς «αυθαίρετα» κριτήρια είναι το ελάχιστο παράδειγμα του «παραλογισμού» των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ.