Διαψεύδει ο Σύριος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ότι είναι τζιχαντιστής - Free Sunday
Διαψεύδει ο Σύριος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ότι είναι τζιχαντιστής

Διαψεύδει ο Σύριος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ότι είναι τζιχαντιστής

Eπικίνδυνος τζιχαντιστής με δράση στη Συρία θεωρείται ένας 32χρονος Σύριος, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, όταν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας αν και ο ίδιος διαψεύδει τιςσχετικές εκτιμήσεις.

«Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια» φώναξε προς τους δημοσιογράφους», την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στον Εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο ύποπτος ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά τον Ιούνιο του 2016, μέσω της Λέρου και διέμενε σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και σε σπίτι στην Αθήνα, πριν καταλήξει σε καμπ προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα, στο Ωραιόκαστρο.

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους με αποτέλεσμα να τεθεί υπό στενή παρακολούθηση και να συλληφθεί όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η σύλληψη έγινε “στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του”.

Η ΕΛΑΣ προσθέτει ότι “ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν”.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο ιστότοπος, alexpoli.gr, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί, μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του ISIS και πως ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με αποτέλεσμα να μεταφερθεί και να νοσηλεύθηκε φρουρούμενος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μέχρι να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα, στο οποίο και εντοπίστηκαν σημαντικά ευρήματα για τη δράση του στη Συρία ενώ στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες με «κομμένα» κεφάλια.