Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Free Sunday
Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο δράστης της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του και εκκρεμούσε μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κασσάνδρας.

Στη συνέχεια, ο 32χρονος δολοφόνος, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και για παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, θα οδηγηθεί και στον ανακριτή.

Ο 30χρονος συνεργός του, ο οποίος αμέσως μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία, έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Στην κατάθεσή του ο 32χρονος υποστήριξε ότι η εντολή που έλαβε αυτός και οι συνεργοί του ήταν να εκφοβίσουν και να τραυματίσουν στο πόδι τον δικηγόρο και όχι να τον σκοτώσουν και κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς τρεις Αλβανούς που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού και «παρήγγειλαν» αντί αμοιβής 20.000 ευρώ τον εκφοβισμό του δικηγόρου με τελικό αποδέκτη πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είναι επίσης έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για το σκάνδαλο της Energa.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τρεις ηθικοί αυτουργοί είχαν συχνές επικοινωνίες με τους δράστες, ωστόσο δεν έγινε έρευνα στα κελιά τους καθώς οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι λίγα 24ωρα πριν είχαν ξεφορτωθεί τα κινητά τους. Πάντως, φαίνεται πως εντοπίστηκαν κάρτες sim στα σκουπίδια, οι οποίες και πρόδωσαν τους ηθικούς αυτουργούς.

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας είναι οι δύο δράστες της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου και ένας ακόμη ο οποίος πρωταγωνίστησε στο αιματηρό περιστατικό στο Μικρολίμανο, πριν από δύο χρόνια και προκύπτουν από καταθέσεις αλλά και συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι ηθικοί αυτουργοί υποσχέθηκαν στους εκτελεστές το ποσό των 20.000 ευρώ για να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο, απο τα οποία 3.000 ευρώ ως προκαταβολή τους παρέδωσε μία γυναίκα.