Σε επιφυλακή για νέο χτύπημα η Αντιτρομοκρατική - Free Sunday
Σε επιφυλακή για νέο χτύπημα η Αντιτρομοκρατική

Σε επιφυλακή για νέο χτύπημα η Αντιτρομοκρατική

Στην εκτίμηση ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα αποτελείται από τον ψηλόλιγνο νεαρό με εκπαίδευση στα καλάσνικοφ, τον οδηγό και τρεις «μεσήλικες Εξαρχειώτες» έχει καταλήξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναφορικά με την οργάνωση που έκανε την προχθεσινή επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και για την οποία πιστεύει ότι αναζητά αίμα αστυνομικού.
«Θεωρούμε βέβαιο ότι τα μέλη της έχουν άσβεστο μίσος για τους ένστολους, πιθανόν γιατί στο παρελθόν έχουν άσχημα βιώματα....» σύμφωνα με δήλωση που επικαλείται το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σύμφωνα με την οποία «δεν διαθέτουν ειδίκευση στα εκρηκτικά και δεν μπορούν να φτιάξουν βόμβες...».

Το διαμέρισμα - γιάφκα με τον οπλισμό εκτιμάται πως βρίσκεται στην «αποστειρωμένη» από αστυνομικούς περιοχή των Εξαρχείων και για αυτό αφού χτύπησαν την κλούβα στη Χαριλάου Τρικούπη έφυγαν με τη μηχανή, κρύφτηκαν στην «καβάντζα» που διαθέτουν στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας, όπως και στα προηγούμενα χτυπήματα που όλα πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση μερικών τετραγώνων από τα Εξάρχεια.

Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» διατηρεί διασυνδέσεις τόσο με τους Πυρήνες της Φωτιάς όσο και με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που είναι της επιρροής Μαζιώτη-Ρούπα, μέσων των οποίων διασυνδέσεωναπέκτησε τον οπλισμό που αποτελείται από καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και πιστόλια.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται σ΄ έναν ψηλόλιγνο 30άρη που με τη βοήθεια τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου πυροβόλησε τρεις φορές το λεωφορείο των ΜΑΤ, αλλά πήρε μέρος και στις προηγούμενες επιθέσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι αποτελεί τον «σκοπευτή με το καλάσνικοφ» που έχει εκπαιδευτεί και μπορεί μετά από τρία χρόνια να έχει μεταμορφωθεί σε εκτελεστή της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα άλλα τρία άτομα αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν την εμπλοκή τους. Πρόκειται για θαμώνες των Εξαρχείων που διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους και έχουν περάσει κατά καιρούς από τα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Όσο για τον οδηγό, εκτιμάται ότι αποτελεί το νεότερο μέλος της οργάνωσης.
η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η πρόσφατη επίθεση να αποτελεί την αρχή ενός νέου αιματηρού κύκλου επιθέσεων λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη του 29χρονου βομβιστή με τα δέματα. Η επίθεση με καλάσνικοφ σε βάρος αστυνομικών και μάλιστα η διαπίστωση ότι οι δράστες ήθελαν νεκρό δημιουργεί έντονη ανησυχία στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο, όπου διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι με χρονικό όριο την 6η Δεκέμβρη (ημέρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου) οι ένοπλες ομάδες θα επανέλθουν.