Τρομακτικός ο πρώτος απολογισμός - Free Sunday
Τρομακτικός ο πρώτος απολογισμός

Τρομακτικός ο πρώτος απολογισμός

Σε περισσότερα από 500 υπολογίζονται τα σπίτια και τα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές, πολλά εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα ορμητικά νερά στη Νέα Πέραμο, τη Μάνδρα και τη Μαγούλα, όπου σήμερα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, από τις 390 περιπτώσεις που τα 100 συνεργεία που σχημάτισε, έκαναν αντλήσεις υδάτων, περίπου 200 ήταν καταστήματα και επαγγελματικοί χώροι και τα υπόλοιπα σπίτια που κατοικούνταν ενώ απεγκλωβίστηκαν μέχρι αργά χθες το βράδυ 86 άτομα από οχήματα και οικήματα.Ζημιές έχουν υποστεί και αρκετά εργοστάσια στην περιοχή όπως και περισσότερες από 10 μεγάλες αποθήκες σούπερ μάρκετ όπως και όλο το οδικό δίκτυο της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Σε περισσότερα από 300 υπολογίζονται τα οχήματα που υπέστησαν ζημιές ή παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους, περισσότερα από 20 φορτηγά και πάνω από πέντε λεωφορεία παρασύρθηκαν.

Οι εκτιμήσεις λένε ότι περίπου 50 σκάφη στο λιμάνι της Νέας Περάμου. θάφτηκε κάτω από τόνους λάσπης που κατέβασε το ρέμα ενώ άλλα βούλιαξαν από τα ορμητικά νερά ή υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Ήδη από νωρίς σήμερα το πρωί, συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τις ζημιές που έχουν υποστεί επιχειρήσεις.

Την καταγραφή που αφορά στις ζημίες που υπέστησαν τα σπίτια των κατοίκων, πραγματοποιούν οι δήμοι και οι οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες θα δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών. Στην αρμοδιότητα των δήμων είναι και η καταγραφή των ζημιών σε φυτικές και ζωικές παραγωγές ενώ τις αποζημιώσεις αναλαμβάνει ο ΟΓΑ - ΕΛΓΑ.