Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Αττική, μεσογειακοί κυκλώνες στο Ιόνιο - Free Sunday
Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Αττική, μεσογειακοί κυκλώνες στο Ιόνιο
Ο χάρτης του meteo.gr

Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Αττική, μεσογειακοί κυκλώνες στο Ιόνιο

Συνεχεια και το απόγευμα των ισχυρών φαινομένων με βροχές και καταιγίδες που πλήττουν από το πρωί περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας προβλέπουν για σήμερα Πέμπτη οι μετεωρολόγοι.

Ισχυρές βροχές αναμένονται στην Αττική και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου ενώ στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

Ισχυρή καταιγίδα «χτύπησε» και την Αθήνα λίγα λεπτά μετά τις 11:30 με αποτέλεσμα να κλείσει η Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο χάρτης παρουσιάζει τη θέση του χαμηλού το βράδυ της Πέμπτης 16/11.

Την Παρασκευή 17/11 οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον Ζήνωνα, η ακριβής πορεία του οποίου δεν έχει προβλεφθεί πλήρως,

Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.