Έπρεπε να συλληφθούν τα μέλη του Ρουβίκωνα στο υπ. Άμυνας, δηλώνει τώρα ο Τόσκας - Free Sunday
Έπρεπε να συλληφθούν τα μέλη του Ρουβίκωνα στο υπ. Άμυνας, δηλώνει τώρα ο Τόσκας

Έπρεπε να συλληφθούν τα μέλη του Ρουβίκωνα στο υπ. Άμυνας, δηλώνει τώρα ο Τόσκας

Για την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Άμυνας καθώς και για τον τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια μίλησε στον «Αθήνα 9,84», ο Νίκος Τόσκας.

Σε αντίθεση με την έως τώρα πολιτική και πρακτική, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο υπουργείο Αμυνας έπρεπε να συλληφθούν. Έκανε, δε, λόγο για «κακώς εννοούμενο ακτιβισμό».

Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ο κακώς εννοούμενος, ακτιβισμός και ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έπρεπε να συλληφθούν.

«Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως… » τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάλογη εισβολή του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής στα τέλη Ιουλίου, αν και η φρουρά της Βουλής πέρασε χειροπέδες στους αντιεξουσιαστές και τους έβαλε στα περιπολικά, μετά από επικοινωνία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον Νίκο Τόσκα, συμφωθήθηκε ότι «δεν έκαναν κάτι» και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Έρευνα για τους δράστες του τραυματισμού της δικηγόρου στα Εξάρχεια

Τη διαβεβαίωση πως γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες του σοβαρού τραυματισμού της δικηγόρου από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, έδωσε παράλληλα ο Νίκος Τόσκας.

Αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει στα Εξάρχεια, ωστόσο απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ, διερωτήθηκε γιατί επί ημερών διακυβέρνησής της δεν έγινε τίποτα προκειμένου να συλληφθούν όσοι προκαλούν επεισόδια.