Πέτρες και μολότοφ στα Εξάρχεια και στη Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο - Free Sunday
Πέτρες και μολότοφ στα Εξάρχεια και στη Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Πέτρες και μολότοφ στα Εξάρχεια και στη Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Πετροπόλεμος ξέσπασε στα Εξάρχεια μετά την πορεία συλλογικοτήτων και οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι πρώτες μολότοφ και ο πετροπόλεμος ξεκίνησαν να «πέφτουν» στην οδό Στουρνάρη, ενώ λίγο αργότερα τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην Τοσίτσα προς το Μουσείο.

Ομάδα νεαρών που βρισκόταν κοντά στην πλατεία Εξαρχείων έβαλε φωτιές σε κάδους και στην συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη όπου επιτέθηκε στην διμοιρία των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίξη χημικών. Στην είσοδο του Πολυτεχνείου επίσης βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας. 

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώνονται έξω από το ΑΠΘ, με επίκεντρο τη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζονται οι αψιμαχίες ανάμεσα σε άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου και αστυνομικούς.

Μερικές δεκάδες νεαρών ατόμων που αποσπάστηκαν από την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κατέληξαν έξω από τα πανεπιστήμια, όπου άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, γκαζάκια, πυροτεχνήματα, πέτρες, και άλλα αντικείμενα. Κατά διαστήματα οι κουκουλοφόροι βγαίνουν από το προαύλιο του πανεπιστημίου, ενώ άλλη ομάδα ατόμων εκτοξεύει αντικείμενα στους αστυνομικούς από την ταράτσα κτιρίου του ΑΠΘ, απέναντι από το κτήριο του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”. Οι αστυνομικοί απαντούν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους γύρω από το ΑΠΘ.