Δύο συλλήψεις για τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από ελληνικά νοσοκομεία - Free Sunday
Δύο συλλήψεις για τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από ελληνικά νοσοκομεία

Δύο συλλήψεις για τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από ελληνικά νοσοκομεία

Συνελήφθησαν δύο από τους πέντε Κολομβιανούς που έχουν ταυτοποιηθεί για την κλοπή ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού από τον «Άγιο Σάββα» και νοσοκομεία της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου, τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2017. Συγκεκριμένα, πρόκειτα για μία γυναίκα συνελήφθη στην Γερμανία και έναν άνδρα στην Κολομβία. 

Ο 50χρονος που συνελήφθη στην Μπογκοτά είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς των διαρρήξεων ενώ η 25χρονη που συνελήφθη στην Φρανκφούρτη αναφερόταν ως παραλήπτρια των δεμάτων με τα ιατρικά μηχανήματα που είχαν κλαπεί. 

Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στη χώρα μας, έπειτα από την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι τρεις ταυτοποιημένοι δράστες, καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους διεθνή εντάλματα σύλληψης. 

Στην Κολομβία είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί από τις αρχές δύο ενδοσκόπια που είχαν κλαπεί από τον «Άγιο Σάββα» και δύο ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία επιστράφηκαν στα συγκεκριμένα νοσοκομεία.