Δέκα τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ προσφύγων στη Λέσβο - Free Sunday
Δέκα τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ προσφύγων στη Λέσβο

Δέκα τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ προσφύγων στη Λέσβο

 Περίπου δέκα άτομα τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές μεταξύ Αράβων, Αφγανών και Ιρακινών, που έγιναν χθες Τρίτη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν από τους διασώστες και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ενώ την τάξη αποκατέστησαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τρόφιμοι του καταυλισμού δεν επέτρεπαν στην Πυροσβεστική να εισέλθει στο καταυλισμό για να σβήσει τις φωτιές.

Από επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σκηνές αλλά και μέρος των εγκαταστάσεων του hotspot, η καταγραφή των οποίων θα γίνει εντός της ημέρας.

Οι συγκρούσεις στη Μόρια, όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι τη στιγμή που η εγκατάσταση χωράει 2.300 άτομα, ειναι καθημερινές.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στη Μόρια υπολογίζεται ότι υπάρχουν 350-500 ασυνόδευτα ανήλικα. Πάνω από 1.500 άτομα κοιμούνται σε καλοκαιρινές σκηνές, χωρίς θέρμανση φυσικά αλλά και χωρίς επαρκή ρουχισμό.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Ασύλου, ο μέσος όρος διεκπεραίωσης των αιτήσεων ασύλου σε πρώτο βαθμό το μήνα Νοέμβριο στα νησιά όπου υπάρχουν Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης τοποθετούνταν στις 72 ημέρες.