ΕΣΡ: Έξι οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες - Free Sunday
ΕΣΡ: Έξι οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

ΕΣΡ: Έξι οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

Τελικά έξι είναι οι σταθμοί που κατέθεσαν φάκελο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ η μία άδεια που έμεινε, θα επαναπροκηρυχθεί. Κατά σειρά κατάθεσης οι  σταθμοί είναι: ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA, ANT1, E, ενώ φάκελος στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κατατέθηκε και από την εταιρεία «Ελληνική Τηλεοπτική».

Ν. Παππάς: «Σύντομα θα περάσουμε σε μία φάση, κατά την οποία και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο, ενώ -με τις προοπτικές αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο- αναμένεται αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση»

 

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής φακέλων εκ μέρους των υποψηφίων εταιρειών για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας κρίνεται θετικό.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μια διαδικασία άρτια και συμπαγή, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σύντομα θα περάσουμε σε μία φάση, κατά την οποία και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο, ενώ -με τις προοπτικές αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο- αναμένεται αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση.

Υπάρχουν, λοιπόν, όλες οι προϋποθέσεις, ώστε το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις.

Συνολικά, αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά​».

H προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας έληγε sήμερα στις 3 το μεσημέρι ενώ η διαδικασία αποσφράγισης των φακέλων θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο ως την Τρίτη παρουσία εκπροσώπων όλων των υποψηφίων αλλά χωρίς δημοσιογράφους και κάμερες προκειμένου, όπως λένε οι συντονιστές, να διασφαλιστεί η τάξη της διαδικασίας.Η υποδοχή των φακέλων θα γίνει από επτά ομάδες οι οποίες έχουν συσταθεί και αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο και δύο μέλη του ΕΣΡ. Κάθε ομάδα θα αναλάβει να ελέγξει έναν ή και περισσότερους φακέλους έτσι ώστε να εξελιχθούν όλα ομαλά και στη συνέχεια το ΕΣΡ θα ανακοινώσει ποιοι υποψήφιοι περνούν στην επόμενη φάση, του εξονυχιστικού ελέγχου, ο οποίος θα διαρκέσει από 1,5 ως 3 μήνες.Ενστάσεις που μπορεί να προκύψουν θα πρέπει να υποβληθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.Οσα κανάλια λειτουργούν, αλλά δεν θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους, καθώς ο νόμος ορίζει πως τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν θα διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.

 

Εκτός διεκδίκησης τηλεοπτικών αδειών το MEGA

Όπως έγινε γνωστό το MEGA δεν θα διεκδικήσει άδεια. Ο κ.Γιάννης Βαρδινογιάννης θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του MEGA για να τους ενημερώσει για την απόφαση που έλαβε, από κοινού με τον  κ.Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Η συνάντηση θα γίνει στις τρεις, ώρα που λήγει η προθεσμία για την κατάθεση φακέλων στο ΕΣΡ από όσους επιχειρηματίες επιθυμούν να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.