Απεργίες σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, πλοία και νοσοκομεία - Free Sunday
Απεργίες σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, πλοία και νοσοκομεία

Απεργίες σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, πλοία και νοσοκομεία

 Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, ακτοπλοϊκές μεταφορές και νοσοκομεία είναι σήμερα Παρασκευή 12/1, η χώρα μετά την απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν σε απεργία ενώ δίωρη αποχή απο τα καθηκοντα τους, αποφάσισαν οι δικαστές και εισαγγελείς.

Η ΠΝΟ πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία, με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 καθώς όπως τονίζει.«τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος όχι μόνο δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι μόνο δεν υπάρχει η οποιαδήποτε βούληση για την επίλυσή τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ' εντολή του τρίτου μνημονίου».

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών κάνει 24ωρη απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που, μεταξύ άλλων, απαιτεί να υπάρχει πλειοψηφία στις αποφάσεις για απεργίες.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό 

Την αποχή τους από τα καθήκντά τους από τις 9.00-11.00 απραγματοποιούν δικαστές και εισαγγελείς για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου λόγω της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με αυτόν τον τρόπο δείχνουν τη διαμαρτυρία τους «για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση το οποίο πλήττει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη. Η δημιουργία ενός ενδιάμεσου σταδίου υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης καθιστά απαγορευτική την μετέπειτα προσφυγή στα Δικαστήρια ιδίως για την οικονομικά ασθενέστερη και συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του λαού».

 

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ στάση εργασίας αναμένεται να κάνουν κάνουν οι υγειονομικοί, οι οποίοι κινητοποιούνται ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει και οι νοσοκομειακοί γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά.

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε «3ωρη Στάση Εργασίας την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Συμμετέχει στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ώρα 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα άλλα Συλλαλητήρια που οργανώνει σε όλη τη χώρα, με αίτημα την απόσυρση του βάρβαρου, αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 3ης Αξιολόγησης».

Αύριο Παρασκευή, θα συνεδριάσει το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ για να προσδιορίσει τη στάση της για το επόμενο διάστημα.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ «καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση».