Καταθέτουν στη Δικαιοσύνη Παπασταύρου-Μιωνής - Free Sunday
Καταθέτουν στη Δικαιοσύνη Παπασταύρου-Μιωνής

Καταθέτουν στη Δικαιοσύνη Παπασταύρου-Μιωνής

Συγκεκειμένα οι κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνής κλήθηκαν να καταθέσουν στον οικονομικό εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι εισαγγελείς, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της off shore εταιρείας STARBI LIMITED.

Η συγκεκριμένη εταιρεία που  περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, οδήγησε τον κ. Σταύρο  Παπασταύρου να καταβάλλει το ποσό των 3,3 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να σταματήσει η ποινική έρευνα σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, είχε ισχυριστεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπι Μιωνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς έλαβαν από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους 450 σελίδες που περιλαμβάνουν έγγραφα δικηγορικού γραφείου, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται στη σύσταση off shore εταιρειών και emails τα οποία, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, ενδέχεται να οδηγήσουν στο συμπέρασμα, ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας STARBI LIMITED είναι ο Σταύρος Παπασταύρου.

Όλα τα νέα στοιχεία έχουν σταλεί ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το ποθεν έσχες του Σταύρου Παπασταύρου.