Τελικά η ΕΡΤ έχει υπεράριθμο προσωπικό - Free Sunday
Τελικά η ΕΡΤ έχει υπεράριθμο προσωπικό

Τελικά η ΕΡΤ έχει υπεράριθμο προσωπικό

Ο λόγος, απλός: «Υπάρχουν στην ΕΡΤ υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας», όπως σχολίασε, όσο πιο ήπια μπορούσε, ο κ. Παππάς. Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι τι θα γίνει -από τη στιγμή που ο υπουργός παραδέχεται ότι το προσωπικό είναι υπεράριθμο- σε περίπτωση που κανείς εργαζόμενος στην ΕΡΤ δεν θελήσει να μεταταχθεί εφόσον η δυνατότητα μετακίνησης δίνεται για την περίπτωση που το ζητήσει ο εργαζόμενος. 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε για την σχετική τροπολογία πως «Τα κριτήρια μεταφοράς προσωπικού είναι ασαφή και αφήνουν υπόνοιες για ρουσφέτια», ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε αν «η τροπολογία αφορά το υφιστάμενο προσωπικό ή και μελλοντικό; Θα κάνουμε προσλήψεις στην ΕΡΤ και από την άλλη πόρτα θα μετατάσσονται». 

Η απάντηση του υπουργού ήταν η εξής: «Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα στην τροπολογία που κατατέθηκε, και η ΕΡΤ δεν πρόκειται να γίνει η πίσω πόρτα για προσλήψεις στο δημόσιο. Έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει προσωπικό το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί αλλού, σε άλλες υπηρεσίες πιο ευαίσθητες για τις ανάγκες των πολιτών. Σεβόμαστε τα χρήματα του ελληνικού λαού. Κάθε ευρώ που θα δίνει ο Έλληνας φορολογούμενος για την ΕΡΤ του αντιγυρίζει με τη μορφή υπηρεσιών».