Αμείωτη η ένταση στην Ειδομένη - Free Sunday
Αμείωτη η ένταση στην Ειδομένη

Αμείωτη η ένταση στην Ειδομένη

Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης «απάντησαν» οι αρχές της ΠΓΔΜ στην προσπάθεια μικρής ομάδας προσφύγων να ανοίξουν ένα σημείο του φράχτη που εκτείνεται στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Περίπου 100 άτομα συγκενρώθηκαν δίπλα στο φράχτη από τις 12:30 το μεσημέρι και φώναζαν συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων.

Δύο διμοιρίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρατάχθηκαν δίπλα στον φράχτη, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενη προσέγγιση προσφύγων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σταδιακά η ένταση στην περιοχή εκτονώθηκε.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Κιλκίς οδηγούνται πέντε συλληφθέντες. Πρόκειται για Γερμανίδα στην κατοχή της οποίας, μετά από έλεγχο σε αυτοκίνητο, βρέθηκε σπρέι πιπερού, καθώς και για τρεις υπηκόους Νορβηγίας και μία Βρετανίδα που κατείχαν ασυρμάτους.

Ένταση και στα Ιωάννινα με τους πρόσφυγες να αρνούνται να παραμείνουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά.

Μέσα σε 6 λεωφορεία κοντά στο κέντρο παραμένουν πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν αργά το απόγευμα της Τρίτης στα Ιωάννινα, προερχόμενοι από τη Λάρισα. Οι πρόσφυγες ζητούν να μεταβούν σε στεγασμένο χώρο.

Κατά την άφιξη τους, την Τρίτη, σημειώθηκαν επεισόδια με πρόσφυγες που ζουν στην δομή του Κατσικά, καθώς δεν τους δέχτηκαν στο κέντρο.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες έχουν φύγει, καθώς όπως αναφέρουν από 382 που έφτασαν χθες με τα λεωφορεία, σήμερα είναι περίπου 300.