Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο - Free Sunday
Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Ομάδες αντιεξουσιαστών άναψαν φωτιές σε κάδους στις οδούς Στουρνάρη και Μπενάκη και εκτοξεύουν φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων της αστυνομίας οι οποίες απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε  Σε 28 προσαγωγές και 6 συλλήψεις.

3985346


Τελικά τα προειδοποιητικά σημειώματα να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους που άφησαν αναρχικοί στους κατοίκους των Εξαρχείων, ενόψει της βραδινής συγκέντρωσης είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί μόνο ένα αυτοκίνητο καθώς οι κάτοικοι της περιοχής απομάκρυναν τα αυτοκίνητα τους.

3985460


Αγαπητοί γείτονες, πάρτε τα αυτοκίνητα σας, σήμερα μπορεί να γίνουν επεισόδια

Προειδοποιητικά σημειώματα να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους άφησαν αναρχικοί στους κατοίκους των Εξαρχείων, όπου θα γίνει η βραδινή συγκέντρωση.

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων βρήκαν στα αυτοκίνητα τους προειδοποιητικά σημειώματα να τα απομακρύνουν σήμερα το απόγευμα: 

«Αγαπητοί γείτονες και επισκέπτες, αν η μικρή ιδιωτική φυλακή που λέγεται ΙΧ είναι αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου, σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα να την απομακρύνετε τη συγκεκριμένα ημέρα που η γειτονιά μας γίνεται στόχος στρατιωτικών επιθέσεων του κράτους.Η συμμετοχή και η υλική προσφορά του καθενός στην αντίσταση είναι η μοναδική κοινωνική διέξοδος». 

Με 3.000 αστυνομικούς τα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων στις πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Περίπου 3.000 αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή στο κέντρο της Αθήνας για να προληφθούν τυχόν επεισόδια κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης στις 5 το απόγευμα δεύτερης συγκέντρωσης που οργανώνουν αντιεξουσιαστικές ομάδες, που σκοπεύουν να κινηθούν προς το σημείο όπου πριν από 8 χρόνια δολοφονήθηκε ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Γύρω στις 8 το βράδυ, οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο νεαρός στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν καταστρώσει σχέδια για την αποφυγή εκτρόπων και επεισοδίων με βάση την εντολή που έφτασε από το υπουργείο από τη μία να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, και από την άλλη να μην υπάρξουν εικόνες με καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων.

Σε γενικές γραμμές θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο σχέδιο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο σε μια πιο «σκληρή» εκδοχή χωρίς προληπτικές προσαγωγές και το δόγμα της μηδενικής ανοχής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο εντοπισμός περισσοτέρων από 150 μολότοφ σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια είναι ενδεικτικός του σχεδίου των μπαχαλάκηδων και δεν αποκλείεται κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Η πρωινή πορεία ολοκληρώθηκε με μικρές ομάδες διαδηλωτών να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς.