Σταματά η επίσχεση εργασίας στο MEGA - Free Sunday
Σταματά η επίσχεση εργασίας στο MEGA

Σταματά η επίσχεση εργασίας στο MEGA

Συνάντηση παρουσία του δικηγόρου τους στην οποία θα ανακοινωθεί και τυπικά ότι σταματούν την επίσχεση εργασίας και επιστρέφουν στα γραφεία τους, έχουν σήμερα Δευτέρα στις 2, οι εργαζόμενοι στο MEGA, όπως αποφασίστηκε κατόπιν πολλών συζητήσεων και λόγω φόβων ότι θα μπορούσε κάποιος να καταγγείλει τις συμβάσεις τους από τη στιγμή που έγινε καταβολή τριών μισθών μέσα σε έναν μήνα, τον Δεκέμβριο.

Προς το παρόν αναμένεται να επιστρέψουν όλοι όσοι δεν επέλεξαν να μετακινηθούν, αλλά και δεν προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ανάμεσα στους οποίους, ο Γιάννης Πρετεντέρης, η Ολγα Τρέμη εάν δεν συνταξιοδοτηθεί, ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Γιώργος Οικονομέας και η Λίζα Δουκακάρου.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ποιοι και πώς θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ακόμη και σε ό,τι αφορά τα διευθυντικά στελέχη, καθώς σύμφωνα με το business plan, το κανάλι θα είναι σχεδόν το 1/3 του Mega που ξέραμε. Τη Δευτέρα επιστρέφουν και οι επικεφαλής της ψυχαγωγίας Λοΐζο Ξενόπουλο και Ελενα Κατραβά, οι οποίοι ως τώρα έκαναν χρήση της άδειάς τους...

Όσοι δεν προχώρησαν σε επίσχεση κατηγορούν όσους κινήθηκαν νομικά ότι εγκατέλειψαν τον σταθμό και υποστηρίζουν ότι το κανάλι έμεινε ζωντανό χάρη στο διοικητικό προσωπικό ενώ όσοι κινήθηκαν νομικά θεωρούν ότι έγινε ζημιά στο ενημερωτικό προφίλ του σταθμού με την επιμονή σε τρέιλερ με κεντρικό άξονα την ψυχαγωγία. 

Ανάμεσα σε όσους επιστρέψουν είναι και εκείνοι που συνεργάστηκαν άτυπα με ανταγωνιστικούς σταθμούς πριν από  την ακύρωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών από το ΣτΕ. 

Σε διοικητικό επίπεδο την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκαν οι πλευρές Βαρδινογιάννη - Μπόμπολα για να συζητήσουν τα δεδομένα του business plan, το οποίο έχει σε πρώτη φάση συζητηθεί με τραπεζικά στελέχη και στην παρούσα φάση γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις για την πλήρη κατάρτιση και αποδοχή του. Το ποσό για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανέρχεται πλέον στα 8 εκατ. ευρώ, τα 2 εκ των οποίων έχουν ήδη δοθεί για να καλυφθούν οι ανάγκες καταβολής μισθοδοσίας τον Δεκέμβριο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε ποιος τελικά θα πάρει το μερίδιο του ΔΟΛ, το οποίο μετά τις τελευταίες εξελίξεις φεύγει από τον Σταύρο Ψυχάρη. 

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις μαρτυρούν ότι υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι την τελική συμφωνία, αν και η πλευρά Βαρδινογιάννη δείχνει έτοιμη οικονομικά να αναλάβει αυτό που χρειάζεται για να έχει ενισχυμένο ρόλο στο Δ.Σ. Από την άλλη, επιβεβαιώνεται το καλό κλίμα που πάντα υπήρχε και οι θετικές συζητήσεις μεταξύ Βαρδή Βαρδινογιάννη και Γιώργου Μπόμπολα, οι οποίοι παρακολουθούν πολύ στενά όλες τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος.

Σίγουρη είναι και η συμμετοχή του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, ο οποίος μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, θα έχει σημαντικό ρόλο στο management του καναλιού για τους επόμενους μήνες, ενώ ο Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον Πήγασο και έλλειψη ρευστού, αναζητά πρόθυμους, οι οποίοι βάζοντας χρήματα στον ΔΟΛ θα μπορέσουν να διεκδικήσουν και το μερίδιό του Συγκροτήματος στο MEGA, εξ ου και συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μάρη, επικεφαλής της Media24, συζητώντας τόσο για τον ΔΟΛ όσο και για το θέμα του MEGA. 

Ηδη πάντως γίνεται ένας πρώτος σχεδιασμός του ψυχαγωγικού προγράμματος, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές, θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, οπότε και θα παρουσιαστεί για να μπορέσει ο σταθμός να λειτουργήσει κανονικά ως τα τέλη του μήνα. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών, η έναρξη πληρωμών προς τους υπαλλήλους, αλλά και η πληρωμή προμηθευτών και συνεργατών για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα μπορέσει να τακτοποιηθεί τόσο από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όσο και από το άνοιγμα των λογαριασμών στους οποίους έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό και από το διάστημα που το MEGA υπολειτουργούσε (υπολογίζεται ότι είχε έσοδα 3 εκατ. ευρώ τον μήνα). Αγκάθι είναι και κάποιες αποζημιώσεις του παρελθόντος οι οποίες εκκρεμούν και υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ για πρώτη φορά μέχρι στιγμής δεν έχουν πληρωθεί οι φόροι του Δεκεμβρίου. Η επόμενη εβδομάδα λοιπόν, είναι η πιο κρίσιμη. 

 Σε κείμενο που δημοσίευσε πριν από μερικές ημέρες ο επί χρόνια συνεργάτης και ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου, είχε κάνει λόγο για δόσεις που πληρώνονται, για δάνεια που εξυπηρετούνται, ενώ χαρακτηρίζει το κανάλι ως «το πιο ισχυρό brand στην Ελλάδα, που αν και ουσιαστικά κλειστό έχει έσοδα της τάξης των 3 εκατ. ευρώ τον μήνα»

Ο κ.Ιγνατίου καταλόγισε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εκδικητικότητα απέναντι στο κανάλι, την οποία τον κάλεσε να σταματήσει, και τον κατηγόρησε για απουσία αριστερής ευαισθησίας στα εργασιακά θέματα.