Σήμερα η Μαντόνα γίνεται 59 ετών - 8 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για εκείνη - Free Sunday
Σήμερα η Μαντόνα γίνεται 59 ετών  - 8 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για εκείνη

Σήμερα η Μαντόνα γίνεται 59 ετών - 8 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για εκείνη

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου 1958 γεννιέται η Μαντόνα Λουίζα Βερόνικα Τσικόνε. Και ενώ από την πρώτη της επιτυχία βρίσκεται μόνιμα στην επικαιρότητα ίσως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζεις για τη βασίλισσα της ποπ.

Η Μαντόνα γεννήθηκε στο Μπέι Σίτι του Μίσιγκαν, στις 16 Αυγούστου του 1958. Ο πατέρας της, Σίλβιο Άντονυ Τσικκόνε (Silvio Anthony Ciccone), είναι πρώτης γενιάς Ιταλοαμερικανός (με ρίζες απ' το Pacentro στην Ιταλία), ενώ η μητέρα της, Madonna Louise, ήταν Γαλλοκαναδικής καταγωγής. Ο πατέρας της εργαζόταν ως μηχανικός σχεδιασμού για τις εταιρείες Κράισλερ και General Motors. Δεδομένου ότι η Μαντόνα είχε το ίδιο όνομα με τη μητέρα της, τα μέλη της οικογένεια της την φώναζαν Little Nonni. Αφού η μητέρα της πέθανε σε ηλικία 31 ετών το 1966, ο πατέρας της παντρεύτηκε την τότε οικονόμο της οικογένειας Joan Gustafson, και έκαναν δύο παιδιά: την Jennifer (γεννημένη το 1967) και τον Μάριο (γεννημένος το 1968).

 

Happy Birthday to my Beautiful Princess. L.O.L.I.T.A. ??? Never Forget who You Are ⭐️ Little Star! ?????????????????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

 

Happy Father's Day to the O.G. That gave me life! ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️Love you for ever! ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

Μήνες πριν πεθάνει η μητέρα της από καρκίνο του μαστού, η Μαντόνα παρατήρησε αλλαγές στη συμπεριφορά και την προσωπικότητά της, παρόλο που δεν είχε καταλάβει το λόγο. Η μητέρα της δεν μπορούσε και δεν ήθελε να της εξηγήσει για την κατάστασή της, με αποτέλεσμα να ξεσπάει σε κλάματα όταν η Μαντόνα την ρώταγε τι έχει. Τελικά πέθανε στην ηλικία των τριάντα ετών (1 Δεκεμβρίου 1963) και αυτό, όπως είπε η Μαντόνα, σημάδεψε ανεπανόρθωτα τη ζωή της και την έκανε αυτό που είναι σήμερα. Τότε στράφηκε προς την γιαγιά της, με την ελπίδα να βρει κάποια παρηγοριά και κάποια μορφή της μητέρας της σε αυτήν. Σε μια συνέντευξη με το Vanity Fair, είπε πως έβλεπε τον εαυτό της όταν ήταν μικρή ως "Ένα μοναχικό κορίτσι που έψαχνε για κάτι. Δεν ήμουν επαναστατική με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Με ένοιαζε να είμαι καλή σε κάτι. Δεν ξύριζα τις μασχάλες μου και δεν φορούσα make-up όπως έκαναν τα υπόλοιπα κορίτσια. Όμως μελετούσα και είχα άριστους βαθμούς... ήθελα να γίνω κάποια".

Εκείνη την περίοδο η Μαντόνα άρχισε να εκφράζει άλυτα συναισθήματα θυμού προς τον πατέρα της, που διήρκεσαν για δεκαετίες, και ανέπτυξε μια επαναστατική στάση. Φοίτησε στα καθολικά δημοτικά σχολεία St. Frederick και St. Andrew, όπου ήταν γνωστή για τους υψηλούς βαθμούς της και την αντισυμβατική συμπεριφορά της: έκανε τροχούς και κατακόρυφους στους διαδρόμους μεταξύ των τάξεων, και σήκωνε την φούστα της στην τάξη της, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να δουν το εσώρουχό της.

 

Respect and Honor to this Amazing Creature...............Happy Mother's Day! ???? Bitch She's Madonna ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

Το 1978 μετακομίζει στην Νέα Υόρκη. Είχε λίγα χρήματα και για λίγο καιρό ζούσε στην εξαθλίωση, έκανε μικρές δουλειές, εργάστηκε ως σερβιτόρα στο Dunkin 'Donuts και σε διάφορα συγκροτήματα σύγχρονου χορού. «Όταν πήγα στην Νέα Υόρκη, ήταν η πρώτη φορά που ανέβαινα σε αεροπλάνο, η πρώτη φορά που έπαιρνα ταξί, η πρώτη φορά για όλα. Και ήρθα με 35 δολάρια στο πορτοφόλι μου. Είναι το πιο γενναίο πράγμα που έκανα στη ζωή μου». Ένα βράδυ όταν γύριζε από μία πρόβα δύο άντρες την έσυραν σ' ένα σοκάκι και με απειλή μαχαιριού την ανάγκασαν να τους κάνει πεολειχία. «Το επεισόδιο ήταν μια γεύση της αδυναμίας μου, μου έδειξε ότι ακόμα δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ποτέ δεν θα το ξεχάσω».

Στην Ν. Υόρκη ερωτεύτηκε τον μουσικό Dan Gilroy και μαζί δημιούργησαν ένα ροκ συγκρότημα, το Breakfast Club, στο οποίο η Μαντόνα τραγουδούσε και έπαιζε ντραμς και κιθάρα. Το 1980 ή το 1981 έφυγε απ' το συγκρότημα και με τον πρώην φίλο της Stephen Bray ως ντράμερ, σχημάτισαν το δικό τους συγκρότημα, Emmy.

 

...............?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

Το διάστημα που γύριζε το video clip για το "Material Girl", στο οποίο έδινε φόρο τιμής στην Μέριλιν Μονρόε, άρχισε να βγαίνει με τον ηθοποιό Σον Πεν και τον παντρεύτηκε την ημέρα των γενεθλίων της το 1985.

 

I guess i didn't want my picture taken! ?lol ?.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

Ο σκύλος της ονομάζεται Gypsy και είναι ένα γαλλικό μπουλντόγκ.

 

Gypsy For President!!! ???????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

Το 1989 υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 5 εκ. δολαρίων με την Pepsi. Σε ένα από τα σποτ ακούγεται το “Like a Prayer,” που προκάλεσε τους θρησκόληπτους να μποϋκοτάρουν τα αναψυκτικά της Pepsi και έτσι η εταιρεία ακκύρωσε το συμβόλαιο μαζί της.