Η Σημειολογία του Στήθους στο TAF - Free Sunday
Η Σημειολογία του Στήθους στο TAF

Η Σημειολογία του Στήθους στο TAF

Το TAF / The Art Foundation στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Boobs – Η Σημειολογία του Στήθους φιλοξενεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 18.00 ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ “ΒΥΖΙΑ” των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη.

 Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε μια ιδέα της ανθρωπολόγου Λιόπης Αμπατζή. Στην ταινία, γυναίκες και άντρες μοιράζονται μαζί μας προσωπικές τους στιγμές, που αφορούν το στήθος. Μικρές ιστορίες που όλοι τις ζούμε καθημερινά αλλά δεν τις εκφράζουμε γιατί νιώθουμε άβολα να μιλάμε για αυτό. Η μεγάλη ιστορία, ο καρκίνος του στήθους. Οι αλλαγές στη ζωή μιας γυναίκας, οι στιγμές αδυναμίας αλλά και η δύναμη ψυχής που χρειάζεται για να τον αντιμετωπίσει.

 Το ντοκιμαντέρ ΒΥΖΙΑ συμμετείχε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο 1ο Life Art Media Festival και το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας. Έχει επιλεγεί από το festival-market MEDIMED 2017.

Την πρωτότυπη μουσική έχει συνθέσει ο μουσικός Μάριος Γληγόρης.

Ιδέα-Έρευνα: Λιόπη Αμπατζή 

Σκηνοθεσία: Ανιές Σκλάβου – Στέλιος Τατάκης

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, 18.00

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς.

 

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Eίσοδος ελεύθερη

www.theartfoundation.gr

 *Η έκθεση Boobs – Η Σημειολογία του Στήθους σε επιμέλεια της Αρετής Μπότσαρη, επιλέχθηκε μέσα από το ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα για την κατάθεση επιμελητικών προτάσεων που οργανώθηκε φέτος για 7η συνεχή χρονιά από το TAF / The Art Foundation. Το κάλεσμα απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στην γκαλερί του TAF.

 

Συμμετέχουν: Άντα Αναστασέα, Lucia Baldini, Μάρω Βασιλειάδου, Sarah Bowker-Jones, Diogo da Cruz, Ελένη Δημητροπούλου, Claire Dorsett, Μαρία Ζαχαρογιάννη, Σταμάτης Ζέρβας, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Άννα Καρατζά, Κωστής Κόντος, Nanna Lysholt Hansen, Paulina Michnowska, Κατερίνα Μπότσαρη, Δέσποινα Νισυρίου, Θεοδώρα Πανταζοπούλου, Ελένη Παρούση, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Νάνα Σαχίνη, Γιάννης Σκαλτσάς, Παναγιώτα Στάικου, Σοφία Τούμπουρα, Δημήτρης Τράκας