Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο - Free Sunday
Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο

Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο

Οι περισσότεροι από εμάς, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουμε παίξει έστω μία φορά «Παλέρμο». Ή, σωστότερα, «Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο». Και τι γίνεται όταν βραδιάζει στο Παλέρμο; Βγαίνουν οι δολοφόνοι, οι πολίτες τρέχουν να προστατευτούν και ο αστυνομικός με τον δήμαρχο προσπαθούν να τους σώσουν και να σωθούν. Αυτά γίνονταν μέχρι χθες στα σπίτια και με χαρτιά. Τώρα το «Παλέρμο» έρχεται ως πρόταση ποιοτικής διασκέδασης για τα απογεύματα και τα βράδια στην Αθήνα. Επισκεφθήκαμε τη νέα αυτή πρόταση και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. 
 
Πού; Στην καρδιά της Αθήνας, στου Ψυρρή. Ανάμεσα στα κλασικά στέκια της περιοχής τράβηξε το ενδιαφέρον μας ένας νέος χώρος, ανακαινισμένος, με αισθητική που παραπέμπει στον Μεσοπόλεμο. Αρχικά. Γιατί, όταν μπεις, σε ταξιδεύει όπου εσύ θέλεις να πας. Αρκετά όμως με τα αινίγματα. 
 
Τι είναι ο χώρος «Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο»; 
 
Ένας πολυχώρος με πέντε διαφορετικά δωμάτια παιχνιδιού: Χαρτοπαικτική Λέσχη, Βιβλιοθήκη, Κελάρι, Αίθουσα Βασανιστηρίων, Λέσχη Παρανόμων. Όλοι οι χώροι έχουν διαμορφωθεί και διακοσμηθεί με προσοχή και ιδιαίτερη αισθητική. Εσύ έχεις μόνο να διαλέξεις τι σε εμπνέει και σε ποιο περιβάλλον θα αισθανθείς την ένταση του παιχνιδιού, πίνοντας τον καφέ ή το ποτό σου. 
 
Βέβαια δεν ξεναγηθήκαμε απλώς στον χώρο αλλά παίξαμε κιόλας! Αυτή είναι και η ουσία και αυτό είναι το διαφορετικό που μας προτείνει το  «Παλέρμο». Το γνωστό μας, λοιπόν, παιχνίδι έγινε ψηφιακό μέσω tablets που βρίσκονται στις αίθουσες. Πώς παίζεται; 
 
Μοιράζονται οι ρόλοι τυχαία σε κάθε tablet και σε κάθε παίκτη αντιστοιχεί ένας χαρακτήρας, που καλείται να τον υποστηρίξει χωρίς να τον φανερώσει. Το παιχνίδι αρχίζει με το ξημέρωμα στο Παλέρμο. Παιχνίδι μπλόφας, χαρακτήρων, χειραγώγησης, αλλά βασικά παιχνίδι με γέλιο και συμμετοχή όλων. 
 
«Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο». Η νύχτα είναι ό,τι καλύτερο για να μπορέσουν οι δολοφόνοι να εκτελέσουν το επόμενο θύμα τους. Αφού συνεννοηθούν με τα μάτια, ψηφίζουν τον παίκτη που θεωρούν ότι δεν ανήκει στην «κλίκα» τους και πρέπει να πεθάνει. 
 
Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε τον χώρο στην Παλλάδος και να παίξετε. Γιατί είμαστε σίγουροι ότι για 1,5 ώρα θα αφήσετε τις έννοιες έξω από το «Παλέρμο», θα περάσετε υπέροχα και σίγουρα βγαίνοντας θα κλείσετε και το επόμενο παιχνίδι σας. 
 
«Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο» μέσω… Αθήνας!

Διεύθυνση: Παλλάδος 17, Ψυρρή, τηλ. 211 4099466, www.palermo-game.gr