Δημήτρης Κανέλλος: «Καλό λαϊκό τραγούδι είναι το τραγούδι που εκφράζει πόνους» - Free Sunday
Δημήτρης Κανέλλος: «Καλό λαϊκό τραγούδι είναι το τραγούδι που εκφράζει πόνους»

Δημήτρης Κανέλλος: «Καλό λαϊκό τραγούδι είναι το τραγούδι που εκφράζει πόνους»

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στο Rising star του Ant1 ο Δημήτρης Κανέλλος έκανε το επόμενο βήμα στη δισκογραφία και μας παρουσιάζει το νέο του album με τίτλο «Ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει Φώντα Λάδη» και μας εξηγεί τι σημαίνει καλό λαϊκό τραγούδι.

Μιλήστε μας για το  album με τίτλο «Ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει Φώντα Λάδη».

Είναι ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες από την Heaven music.
Είναι ένα μουσικό εγχείρημα, που χρόνια ονειρευόμουν και να, που έγινε πραγματικότητα!
Περιέχει οκτώ στο σύνολο τραγούδια, όλα σε στίχους του Φώντα Λάδη, που ήταν και η κύρια αιτία υλοποίησης αυτού του cd, τα τέσσερα σε μουσική του Μάνου Λοϊζου και τα υπόλοιπα τέσσερα, σε μουσική του Δημήτρη Λάγιου. Περιέχει τραγούδια ερωτικά αλλά και κοινωνικοπολιτικά. Την ενορχήστρωση την έκανε ο Πόλυς Πελέλης και την επιμέλεια παραγωγής ο Στέλιος Φωτιάδης. Συμμετέχει η Γλυκερία σ’ ένα ντουέτο σε μουσική του Δημήτρη Λάγιου με τίτλο: «Τα μάτια σου που κλαίνε». Ευχαριστώ όλους όσους συντέλεσαν για τη δημιουργία αυτού του cd. Τους είμαι πραγματικά ευγνώμων.

2 min

Μεγαθήρια της μουσικής μας κληρονομίας. Έχει ευθύνη αυτή η συνεργασία;

Σαφώς και αποτελεί για μένα μεγάλη ευθύνη μια τέτοια δισκογραφική δουλειά για δύο κυρίως λόγους.  Πρώτον επειδή οι δημιουργοί αυτών των τραγουδιών είναι κυριολεκτικά, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της Ελληνικής μουσικής μας κληρονομιάς, και δεύτερον, αποτελεί χρέος για μένα να μεταλαμπαδεύσω στο βαθμό των δυνατοτήτων μου, το κοινωνικοπολιτικό τραγούδι στις νέες κυρίως γενιές, μέσα και από το συγκεκριμένο cd.

Μιλήστε μας για την συμμετοχή της Γλυκερίας.

Έχω τη χαρά και τη τιμή να συνεργάζομαι πολλά χρόνια με τη Γλυκερία σε συναυλίες, νυχτερινά κέντρα.. Φέτος, και με αφορμή τη κυκλοφορία του cd μου, είχα την εξίσου μεγάλη χαρά να συμμετέχει η Γλυκερία στο cd σε ένα ντουέτο μαζί μου. Η μουσική είναι του Δημήτρη Λάγιου και οι στίχοι του Φώντα Λάδη, με τίτλο «Τα μάτια σου που κλαίνε». Ένα τραγούδι που πραγματικά έχει αγκαλιάσει κι έχει αγαπήσει ο κόσμος απ’ τη πρώτη στιγμή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ βεβαίως στη Γλυκερία για τη τιμή αυτή και για όλα αυτά τα χρόνια που με στηρίζει!

3 min

Τι σημαίνει για εσάς καλό λαϊκό τραγούδι;

Για μένα καλό λαϊκό τραγούδι είναι το τραγούδι εκείνο που, μέσα απ’ τους στίχους και τη μουσική του, εκφράζει με τον πιο ευγενικό αλλά παράλληλα και καυστικό τρόπο, τις αγωνίες και τις χαρές των απλών καθημερινών Ανθρώπων. Εξυμνεί την αγάπη και τον έρωτα χωρίς να τα διασύρει, εκφράζει τους πόνους, τις ανησυχίες, την αγωνία για την επιβίωση των λαϊκών Ανθρώπων. Αυτό σκοπεύω να υπηρετήσω κι εγώ.

Τί σε έκανε να πάρεις την απόφαση να πας στο «Rising Star» και τί αποκόμισες από αυτή την εμπειρία;

Μέσω της παρότρυνσης ενός καλού μου φίλου πήγα στο μουσικό τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1, στο Rising Star. Ήταν ένα αξιοπρεπές talent show το οποίο με βοήθησε να με μάθει περισσότερος κόσμος αλλά παράλληλα και να κυκλοφορήσει το cd μου από τη heaven music. Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για μένα συνολικά, επειδή με βοήθησε να κάνω ένα βήμα παραπάνω στο δρόμο που, μουσικά έχω χαράξει.

Που μπορούμε να σε ακούσουμε;

Τη χειμερινή αυτή σεζόν βρίσκομαι στο νυχτερινό κέντρο «Μουσικές Διαδρομές» που βρίσκεται επί της Πατησίων 208, παρέα με τη Σοφία Παπάζογλου, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τη Γιάννα Φαφαλιού. Ένα πραγματικά διασκεδαστικό πρόγραμμα αποτελούμενο από παλιά και νέα καλά λαϊκά τραγούδια! Σας περιμένουμε!

Το νέο album «Ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει Φώντα Λάδη» κυκλοφορεί από την Heaven Music.

Απολαύστε το νέο album «Ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει Φώντα Λάδη» ΕΔΩ: