Σταύρος Σιόλας: «Τα talent shows είναι τηλεοπτικά προϊόντα» - Free Sunday
Σταύρος Σιόλας: «Τα talent shows είναι τηλεοπτικά προϊόντα»

Σταύρος Σιόλας: «Τα talent shows είναι τηλεοπτικά προϊόντα»

 

Ο Σταύρος Σιόλας, τραγουδοποιός με βαθιά ελληνική μουσική ρίζα, έχει ξεκινήσει εμφανίσεις στην Σφίγγα με εκλεκτούς καλεσμένους. Μετά την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τον Μανώλη Μητσιά υποδέχεται τον Γιάννα Κότσιρα (8/12) και μας εξηγεί .τι κέρδισε από τον καθένα.

Πως πάνε οι εμφανίσεις στην Σφίγγα μέχρι στιγμής;

Εξαιρετικά ευτυχώς ήμασταν γεμάτοι και στις δυο πρώτες μας παραστάσεις και είμαι 

πολύ χαρούμενος γι αυτό.

Στους guest καλλιτέχνες που εμφανίζονται μαζί σας στην Σφίγγα ήταν –σε ξεχωριστές βραδιές- η Ελεονώρα Ζουγανέλη , μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της νέας γενιάς τραγουδιστών, ο Γιάννης Κότσιρας, ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής και ο Μανώλης Μητσιάς, ένας μύθος κατά τη γνώμη μου. Τι κρατάτε από τον καθένα;

Την αγάπη και την εκτίμηση κρατώ απ όλους και την εμπιστοσύνη που έχουν στη δουλειά μου και τη γενναιοδωρία να το εκφράζουν δημοσίως, τους ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου.

 

Τον Μάιο κυκλοφορήσατε το νέο άλμπουμ «Στα σύννεφα». Πείτε μας λίγα πράγματα για αυτή τη δουλειά;

Πολλές φορές μου έχουν στείλει τραγούδια διάφοροι δημιουργοί που θα ήθελαν να τραγουδήσω και ειλικρινά με τιμά αυτό αλλά συνήθως δεν βλέπω τον εαυτό μου μέσα σ’ αυτά. Άνοιξα, λοιπόν, να ακούσω Τα σύννεφα που μου έστειλε ο Κώστας ο Ανετάκης των “Ετερονημισυ” και ένιωσα αμέσως οτι αυτό το τραγούδι γράφτηκε για μένα, ονειρικό, συννεφενιο, υπέροχα ενορχηστρωμένο με παραδοσιακά όργανα και με μια αθωότητα παλιάς κοπής και αμέσως το ερωτεύτηκα και αποφάσισα να το πω.

Πολύ συχνά γράφετε μουσική για θεατρικές παραστάσεις. Είναι αυτή μια διαδικασία –η κατά παραγγελία σύνθεση- δυσκολότερη από την έμπνευση της στιγμής, από τη δημιουργία ενός δίσκου;

Είναι μια άλλη διαδικασία και έχει άλλου τύπου δυσκολίες αλλά έχει μια λυτρωτική δημιουργική ελευθερία που δεν την έχεις στη δισκογραφία και αφορά στο θέατρο που το αγαπώ πολύ!

Εσείς αντίθετα από τα talent shows πήγατε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Πως κρίνετε την απόφαση ενός τραγουδιστή να επιλέξει ένα τηλεπαιχνίδι για να αναδειχτεί;

Τα talent shows είναι τηλεοπτικά προϊόντα που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την πορεία και την τύχη η την ψυχολογία των συμμετεχόντων αλλά για τα νούμερα τηλεθέασης τους. Από κει και πέρα δε θα κρίνω τον τρόπο που το κάθε νέο παιδί προσπαθεί να βρει το δρόμο του γιατί η εποχή είναι δύσκολη κι οι ευκαιρίες λίγες.

 

Τα «Διόδια» ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Σας φόβισε; Υπό την έννοια του αν θα είναι και τα επόμενα τραγούδια εξίσου αγαπητά στο κοινό;

Όχι δε με φόβισε όπως δε με φόβισαν και τα προηγούμενα απ’ αυτό επιτυχημένα τραγούδια ή και τα επόμενα, θα ήταν πολύ αντίδημιουργικό να αναλώνομαι σε τέτοιου είδους αγωνίες.

Που θα σας δούμε αυτόν το χειμώνα;

Σε μουσικές σκηνές της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων .

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρα έναρξης: 22.30

Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12  ευρώ με μπύρα ή κρασί