ΕΚΜΕΚ: «Δεν έχει πάψει η όρεξη για εξερεύνηση και αλλαγές» - Free Sunday
ΕΚΜΕΚ: «Δεν έχει πάψει η όρεξη για εξερεύνηση και αλλαγές»

ΕΚΜΕΚ: «Δεν έχει πάψει η όρεξη για εξερεύνηση και αλλαγές»

«Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς» είναι ο τίτλος του τρίτου προσωπικού album των ΕΚΜΕΚ. Το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, γνωστό για τα «ιδιαίτερα» live αλλά και τις ενδιαφέρουσες διασκευές του σε γνωστά τραγούδια, παραμένει πιστό στο ύφος του με στοιχεία από τη λάτιν και μεξικάνικη μουσική.

O δίσκος που κυκλοφόρησε και σε digital μορφή, περιέχει εννέα τραγούδια. To ομώνυμο τραγούδι, οπτικοποιήθηκε και κυκλοφορεί μαζί με το album από Ogdoo Music Group. Ο Άλκης Κανίδης, η φωνή και ο κιθαρίστας των ΕΚΜΕΚ, μίλησε εκ μέρους του συγκροτήματος στο FreeSunday.gr.

02 out

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος με τίτλο «Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς». Θα μας πείτε λίγα λόγια;
Είναι το τρίτο μας άλμπουμ, περιλαμβάνει εννέα τραγούδια και είναι μια φωτογραφία αυτών που ζήσαμε και του ποιοί είμαστε πια. Καλλιτεχνικά και προσωπικά.

Μουσικά παραμένετε πιστοί στο ύφος που σας γνωρίσαμε. Εσείς ως δημιουργοί, τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει σε αυτόν τον δίσκο;
Όντως έχουμε βρει την καλλιτεχνική μας ταυτότητα, ένα ηχητικό τοπίο που ονομάζουμε μουσική μας πατρίδα. Παρ' όλα αυτά δεν έχει πάψει η όρεξη για εξερεύνηση και αλλαγές. Σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους αυτός είναι σίγουρα πιο βαθύς και πιο ευθύς, κυρίως στιχουργικά. Αισθανόμαστε πως είναι ό,τι καλύτερο έχουμε φτιάξει ως τώρα.

Στις ζωντανές σας εμφανίσεις «εκπέμπετε αισιοδοξία». Από πού πηγάζει;
Από την πίστη στον άνθρωπο, και την απόφαση που μπορεί να πάρει ανά πάσα στιγμή να κοιτάξει καθρέφτη και να αλλάξει πρώτα τον ίδιο. Η μουσική σε βοηθάει να το κάνεις αν το θέλεις. Νομίζω πως τόσο στους δίσκους όσο και στις εμφανίσεις μας η αγωνία της πραγμάτωσης και η πίστη σε αυτήν ορίζει πράγματα.

Από το 2011 και την κυκλοφορία του πρώτου σας album μέχρι σήμερα, πώς ήταν το ταξίδι;
Το ταξίδι ήτανε υπέροχο αλλά όχι εύκολο. Θέλει δύναμη, συγκέντρωση, πίστη. Όταν όμως αγαπάς κάτι πάρα πολύ ό,τι και να βάλεις στην άλλη μεριά του ζυγού, ο ζυγός δεν γέρνει.

Ως συγκρότημα και ως καλλιτέχνες πώς βιώσατε την οικονομική κρίση;
Η κρίση ήρθε σε μια περίοδο ανόδου για εμάς. Και μας επηρέασε όντως. Ο μεγάλος κίνδυνος δεν ήτανε το οικονομικό ή το πρακτικό. Αυτά προσαρμόστηκαν γρήγορα και σχετικά εύκολα. Ήτανε το να περάσει εντός η αίσθηση της μιζέριας. Θέλει προσοχή. Η ανάγκη και η χαρά της δημιουργίας ήτανε αυτές που μας προστάτευσαν και δεν κινδυνεύσαμε ποτέ τελικώς.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των ΕΚΜΕΚ;
Είχε πολύ καιρό να οπτικοποιηθεί τραγούδι μας αλλά μόλις τελείωσε και κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ». Επίσης είμαστε συνέχεια στην γύρα συναυλιακά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ανά την Ελλάδα.

EKMEK cover

Οι Εκμεκ είναι:

Άλκης Κανίδης - φωνή, κιθάρα
Αλέκος Σπανίδης - τύμπανα
Στέργιος Γιάννος - μπάσο
Γιώργος Αβραμίδης - τρομπέτα
Σάκης Ραπτόπουλος – ακκορντεόν


Το άλμπουμ «Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.