O Διονύσης Σαββόπουλος στην Ελευσίνα - Free Sunday
O Διονύσης Σαββόπουλος στην Ελευσίνα

O Διονύσης Σαββόπουλος στην Ελευσίνα

Μισός αιώνας συμπληρώθηκε από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου Φορτηγό. Ο Διονύσης Σαββόπουλος που το παρουσίασε αρχικά στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης των Αθηνών, την αίθουσα του “Παρνασσού” τον περασμένο Δεκέμβρη, τώρα το παρουσιάζει και στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα.

Την Δευτέρα στις 4 Σεπτεμβρίου το ΦΟΡΤΗΓΟ θα ακουστεί για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο στην Αθήνα στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017.

Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του Φορτηγού, θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Σαββόπουλος του 2017 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα και κάτι χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου.

Στη σκηνή ανεβαίνουν πλάι του κάποιοι χαρισματικοί νέοι τραγουδοποιοί -που έχουν ξεκινήσει ήδη το δικό τους συναρπαστικό μουσικό ταξίδι- προκειμένου να τον συνοδεύσουν, να τραγουδήσουν και να γιορτάσουν μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τα 12 τραγούδια του Φορτηγού θα ακουστούν κι εκείνα όπως η "Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α." ή η "Αμνηστεία ’64" -που μπορει να κόπηκαν απ΄την λογοκρισία το ΄64-΄65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών. 

Με τους: Κατερίνα Πολέμη, ΘέμοΣκανδάμη, Εύη Μάζη,

και τους: Γιώτη Κιορτσόγλου, Δημήτρη Λάππα

Ήχος: Γιάννης Τούντας
Φώτα: Περικλής Μαθιέλης
Εικαστική επιμέλεια: Αλέξης Κυριτσόπουλος 
Ενδυματολόγος: ΖαΐραΦαληρέα 

Παραγωγή: Well art live

Εισιτήρια 12€ Μειωμένο 5€

Ώρα έναρξης: 20.30

Παλαιό Ελαιουργείο