Η Ζάννα Αρτέμη μας εξηγεί γιατί πρέπει να πάμε στο Black Duck - Free Sunday
Η Ζάννα Αρτέμη μας εξηγεί γιατί πρέπει να πάμε στο Black Duck

Η Ζάννα Αρτέμη μας εξηγεί γιατί πρέπει να πάμε στο Black Duck

Η γκαλερί του Black Duck αποτελέσει τόπο συνάντησης για την Ζάννα Αρτέμη και την EYPRAKSIA, σε μια εικαστική έκθεση, installation – performance art work- mixed media, με θέμα την «Απώλεια».

Η Ζάννα Αρτέμη, στην πιο αυτοβιογραφική έκθεση της μέχρι τώρα, ρίχνει φως στα πιο βαθιά ρήγματα τις προσωπικότητάς της, τις πιο βαθιές πληγές των απωλειών της, παρουσιάζοντάς μας τρισδιάστατα έργα με ζωγραφική και αντικείμενα που φέρουν μνήμες. Το installation της έκθεσης, ονομάζεται «Πατρίδες» είναι το δικό της βίωμα από τη μετεγκατάστασή της σε άλλο τόπο σε νεαρή ηλικία και μας εξηγεί πως προέκυψαν όλα.

Μιλήστε μας για την έκθεση;

Αυτή τη φορά παρουσιάζω κυρίως τρισδιάστατα έργα, με αντικείμενα και ξύλα  που "φέρουν μνήμες". Έχουν εφαρμοστεί πάνω σε τελάρα με μουσαμά και έχουν ζωγραφιστεί με λάδια. Είναι η δική μου πρόταση για το "πριν" και το "τώρα".


Πως προέκυψε η κοινή «συμβίωση» στο Black Duck;

Με την Ευπραξία μας συνδέει αμοιβαία καλλιτεχνική εκτίμηση και με τη γνώση οτι είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι άνθρωποι, θελήσαμε να αποδώσουμε με διαφορετικές τεχνοτροπίες και τεχνικές, την έννοια της Απώλειας. Ελπίζουμε το πείραμα να πέτυχε.


Πως προέκυψαν οι «Πατρίδες»;

Οι "πατρίδες" είναι μία εγκατάσταση installation που στήθηκε στο χώρο της έκθεσης και είναι η δική μου βιωματική προσέγγιση όταν σε μικρή ηλικία άλλαξα τόπο διαμονής. Είναι συναισθήματα απώλειας που κουβαλάω μέσα μου...


Αισθανθήκατε την ανάγκη για τις «Πατρίδες» εξ αιτίας του προσφυγικού;

Κάπως έτσι φαντάζομαι θα νιώθουν οι άνθρωποι που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. 


Πείτε μας λίγα λόγια για το installation;

Με τη βοήθεια του νήματος, που σαν υλικό χρησιμοποιώ πολύ συχνά στις εγκαταστάσεις μου, προσπαθώ να αποδώσω την κίνηση και τη συνεχή ροή. Οι άνθρωποι μεταλλάσσονται σε "ανθρώπους γραμματόσημα" μετακινούμενοι από χώρα σε χώρα. Οι επισκέπτες φεύγοντας από την έκθεση παίρνουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι χώμα, από Ελλάδα.

IMAGZANNA min

Η Ζάννα Αρτέμη γεννήθηκε στην Αθήνα (1972) και σπούδασε γραφιστική και διακόσμηση στην Σχολή Πρώην Καθηγητών Δοξιάδη. Συνέχισε τις σπουδές της στη ζωγραφική, πλάϊ στον ζωγράφο Κωνσταντίνο Ρούτη και παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, πλάι στο καθηγητή Γιώργο Καζάζη. Δίδαξε μαθήματα ελευθέρου σχεδίου σε τμήματα ενηλίκων για τρία χρόνια, στην Νομαρχιακή Ανατ. Αττικής. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, και από το Μάρτιο του 2008 που έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση, έχει σύνολο στο ενεργητικό της, δεκατρείς ατομικές εκθέσεις σε Λονδίνο, Αθήνα, Σκόπελο, Κρήτη και Λαγκάδια Αρκαδίας. Είναι ενεργή στο χώρο της διαφήμισης ώς γραφίστρια, τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια. www.zanna.gr

Διάρκεια έκθεσης: 02 Νοεμβρίου 2017 – 11 Νοεμβρίου 2017

Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: κλειστά

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου

Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr