Όλη η συνέντευξη της Αντζελίνα Τζολί στο Vanity Fair - Free Sunday
Όλη η συνέντευξη της Αντζελίνα Τζολί στο Vanity Fair

Όλη η συνέντευξη της Αντζελίνα Τζολί στο Vanity Fair

Κάθε δήλωση της Αντζελίνα Τζολί είναι είδηση. Είτε μιλάει σαν πρέσβειρα καλή θελήσεως του ΟΗΕ, είτε για τη νέα της δουλειά. Πόσο μάλλον όταν μιλάει για τα προσωπικά της, ιδιαίτερα μετά το διαζύγιο της από τον Μπραντ Πιτ.

Στην νέα της συνέντευξη στο εστέτ Vanity Fair μιλάει (λίγο) για τη ζωή μετά τον χωρισμό της, πώς αντιμετώπισαν τα παιδιά της την κατάσταση, την νέα της ταινία,  αλλά και το γεγονός ότι διαγνώσθηκε με την ασθένεια «παράλυση Μπελ». Και φυσικά φωτογραφίζεται ως η απόλυτη Χολιγουντιανή ντίβα από τους Mert Alas και Marcus Piggott.

Στην έπαυλη

house min

H συνέντευξη δόθηκε στην Evgenia Peretz στο νέο «σπίτι» της Αντζελίνας. Πρόκειται για την έπαυλη που άνηκε στον μυθικό Cecil B. DeMille, αξίας 25εκ. δολαρίων, που διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και 10 μπάνια.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος στο κείμενο της η Τζολί και τα έξι παιδιά της μετακόμισαν εκεί μόλις δύο ημέρες πριν τη συνέντευξη για αυτό και το σπίτι ήταν σχεδόν άδειο, με τα υπάρχοντα της οικογένειας ακόμα στις συσκευασίες τους.

Ωστόσο, το σαλόνι ήταν σχεδόν έτοιμο για να φιλοξενήσει τη συζήτησή τους. Βολεύτηκαν στους λευκούς καναπέδες με την «Άντζι» παραξενεμένη να σχολιάζει τις μαξιλάρες «ούτε καν ήξερα πως είχαμε μαξιλάρες. Το ντεκόρ και το νοικοκυριό ήταν αρμοδιότητες του Μπραντ».

«Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου»

director min

 

Όπως ήταν αναμενόμενο η συνέντευξη ξεκίνησε με αφορμή τη νέα ταινία της Τζολί. Θα τη βρούμε και πάλι σε ρόλο σκηνοθέτη, για αυτό και σε μια από τις λήψεις την φωτογράφισης η σταρ κάθεται σε καρέκλα σκηνοθέτη σε ένα απροσδιόριστο πλατό.

Το φιλμ της «First They Killed My Father» («Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου») αποτελεί διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της ακτιβίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λουνγκ Ουνγκ, στο οποίο η συγγραφέας θυμάται τη φρίκη υπό το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ μεταξύ 1975 και 1979. Η Λουνγκ ήταν 5 χρόνων, όταν οι Ερυθροί Χμερ υπό τον Πολ Ποτ εισέβαλαν στην Πνομ Πενχ βυθίζοντας την οικογένειά της στη θλίψη και στέλνοντάς την σε στρατόπεδο εργασίας, πριν τελικά καταφέρει να διαφύγει στις ΗΠΑ.

Η Αντζελίνα διάβασε το βιβλίο όταν βρισκόταν στην Καμπότζη για τα γυρίσματα της Λάρας Κροφτ, το 2001. Της δημιούργησε τόσο έντονα συναισθήματα που κάλεσε την Λουνγκ και της ζήτησε να συναντηθούν (προηγουμένως είχε έρθει σε επαφή με τον ΟΗΕ για να αυτοπροταθεί στη θέση της πρέσβειρας). Η συγγραφέας εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Καμπότζη και δέχτηκε να βρεθούν αν και δεν είχε δει καμία ταινία της Αντζελίνας. Οι συζητήσεις τους κι οι περιγραφές της Λουνγκ ήταν εκείνες που έκαναν την Τζολί να αγαπήσει τόσο τη χώρα ώστε να ενδιαφερθεί να υιοθετήσει και ένα παιδί από εκεί. Κάποιους μήνες αργότερα επισκέπτεται το ορφανοτροφείο του Battambang. Κι ενώ κοιτάει δεκάδες παιδιά «δεν νιώθω κάτι, μέχρι που μου έδειξαν ένα μωρό να κοιμάται σε ένα καλάθι κρεμασμένο από ένα ταβάνι. Το κοίταξα, με κοίταξε και δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω». Αυτό το μωρό ήταν ο Maddox.

Το 2003 η Τζολί δίνει το όνομα του πρώτου της γιού στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Maddox Jolie-Pitt (το Pitt προστέθηκε αργότερα) με έδρα την Καμπότζη. Όταν το 2015 η Αντζελίνα ξεκίνησε τα γυρίσματα του «They first killed my father» ο Maddox εργάστηκε για την παραγωγή της ταινίας, μάλιστα στα credit αναφέρεται ως executive producer. «Αυτή η ταινία ήταν μια ευκαιρία για τον Maddox να μάθει καλύτερα το παρελθόν του και να βαδίσει στα μονοπάτια που πιθανώς βάδισαν και οι βιολογικοί του γονείς. Είναι κάτι που θέλω και για την Zahara (Αιθιοπία) και για τον Pax (Βιετνάμ)», αναφέρει στο Vanity Fair η Αντζελίνα.

 

Το διαζύγιο

cover mag min

Είναι η στιγμή που η δημοσιογράφος της αναφέρει τις επικρίσεις που δεχόταν η οικογένεια Τζολί-Πιτ για τις συχνές μετακινήσεις τους. «Αυτό δεν ήταν πρόβλημα», απαντάει η ηθοποιός υιοθετώντας για μοναδική φορά αμυντική στάση «Αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι μια από τις φοβερές ευκαιρίες που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Είναι έξι παιδιά με πολύ δυνατούς χαρακτήρες, με άποψη. Είμαι πολύ περήφανη για αυτά. Είναι έξυπνα και γενναία».

«Πότε χρειάστηκε να αποδειχτούν γενναία;», κάνει η δημοσιογράφος την πρώτη ερώτηση για το διαζύγιο πλαγίως. «Όταν του ζητήθηκε», απαντάει η ηθοποιός για να συνεχίσει μπερδεύοντας κάπως τα λόγια της. «Τώρα ξεπερνάμε τα γεγονότα…. Δεν ξεπερνάνε το διαζύγιο, ξεπερνάνε κάποια πράγματα».

Είναι η στιγμή που αναφέρονται οι δηλώσεις μετάνοιας του Μπραντ Πιτ στο περιοδικό GQ. Ήταν έκπληξη για εκείνη αυτή η συνέντευξη. «Όχι», απαντάει ανέκφραστη, μονολεκτικά η Τζολί.

Η δημοσιογράφος φαίνεται να αγωνίζεται για κάτι πιο ζουμερό και συνεχίζει λέγοντας πως δημοσιεύματα αναφέρουν πως η επικοινωνία ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι έχει αποκατασταθεί. «Φροντίζουμε ο ένας για τον άλλον και φροντίζουμε για την οικογένειά μας και προσπαθούμε και οι δύο για τον ίδιο στόχο», είπε όταν ρωτήθηκε αν η επικοινωνία τους βελτιώθηκε. « Υπήρξα η ίδια πολύ ανήσυχη για τη μητέρα μου καθώς μεγάλωνα και δεν θέλω τα παιδιά μου να ανησυχούν για μένα. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κλαις στο ντους και όχι μπροστά τους. Χρειάζεται να ξέρουν πως όλα θα πάνε καλά ακόμα και αν εσύ δεν είσαι σίγουρη», απαντάει η «Άντζι».

Τα προβλήματα υγείας

face min

 

Το 2013 η Τζολί είχε συγκλονίσει τον κόσμο όταν ανακοίνωσε πως προχώρησε σε προληπτική διπλή μαστεκτομή και αποκατάσταση του στήθους της, ενώ δύο χρόνια μετά αφαίρεσε τις ωoθήκες και τις σάλπιγγές της, σε νέα προληπτική επέμβαση, καθώς οι καρκινικοί δείκτες στον οργανισμό της ήταν υψηλοί. Αυτό της προκάλεσε πρόωρη εμμηνόπαυση. Τον τελευταίο χρόνο, αποκαλύπτει στο περιοδικό, πως ανέπτυξε αρτηριακή πίεση και «παράλυση Μπελ», μία κατάσταση που έχει ως συνέπεια την παράλυση νεύρων του προσώπου, εξαιτίας της οποίας η μία πλευρά του προσώπου της είχε «κρεμάσει», όπως δήλωσε. «Μερικές φορές, οι γυναίκες σε οικογένειες βάζουν τον εαυτό τους τελευταίο... μέχρι αυτό να φανεί στην υγεία τους», είπε η 42χρονη, που δήλωσε ότι χάρη στον βελονισμό ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη σχέση της με τον χρόνο, παραδεχόμενη ότι έχει περισσότερες λευκές τρίχες και πιο ξηρό δέρμα. «Δεν ξέρω αν είναι εξαιτίας της εμμηνόπαυσης ή του χρόνου που περνά», σημειώνει. Η ιδέα ότι θα μπορούσε ακόμα να είναι σεξουαλικό σύμβολο για κάποιους της φαίνεται γελοία. «Αισθάνομαι πραγματικά πως είμαι κάτι περισσότερο από μια γυναίκα γιατί αισθάνομαι έξυπνη για τις επιλογές μου, βάζω την οικογένειά μου σε προτεραιότητα και είμαι υπεύθυνη για τη ζωή και την υγεία μου. Νομίζω ότι είναι αυτό που τελικά κάνει μια γυναίκα πλήρη», αναφέρει.

Μια καλή νοικοκυρά

Η σταρ ομολόγησε ότι δεν δουλεύει καμιά άλλη ταινία επί του παρόντος. "Θέλω απλώς να ετοιμάζω το πρόγευμα και να ασχολούμαι με το σπίτι", εξηγεί.

"Αυτό είναι το πάθος μου. Επειδή τα παιδιά μου το ζήτησαν, κάνω μαθήματα μαγειρικής. Όταν πηγαίνω για ύπνο διερωτώμαι: έκανα καλή δουλειά ως μητέρα ή αυτή ήταν μια μέτρια μέρα;".

"Εδώ και εννέα μήνες προσπαθώ να είμαι καλή στο ρόλο της νοικοκυράς, να μαζεύω τα κακά του σκύλου, να πλένω τα πιάτα και να διαβάζω βιβλία το βράδυ", δήλωσε και "προοδεύω και στους τρεις τομείς".

Ο πατέρας της

FATHER min

Τόνοι από μελάνι έχουν χυθεί για τη σχέση της με τον πατέρα της, επίσης βραβευμένο με Όσκαρ, ηθοποιό Γιον Βόιτ. Στο Vanity Fair αποκάλυψε την επανασύνδεσή τους «Ήταν πολύ καλός και γεμάτος κατανόηση μια περίοδο που τα παιδιά χρειάζονταν τον παππού τους. Μόλις χθες ήταν εδώ για να κρατήσει. Και πλέον ακολουθεί και τον κανόνα- να μην είναι παιχνίδι για τα παιδιά αλλά ένας δημιουργικός παππούς που λέει ιστορίες και τους διαβάζει παραμύθια».

Προς το τέλος της συνέντευξης η Τζολί αναφέρει πως την επόμενη ημέρα εκείνη και τα παιδιά θα πήγαιναν στην Αφρική, συγκεκριμένα στην Ναμίμπια όπου γεννήθηκε η Shiloh και κατόπιν στην Κένυα καθώς η Τζολί θα μιλούσε για την σεξουαλική κακοποίηση σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Η επόμενη δήλωσή της εκπλήσσει. «Ξέρω πως τα αγόρια μου είναι στην εφηβεία και πως μάλλον θα προτιμούσαν να βλέπουν τηλεόραση με τους φίλους τους παρά να έρθουν στην Αφρική. Δεν είναι τόσο ενθουσιασμένα όσο τα μικρότερα. Όμως δεν ιδρώνει το αυτί μου όσο κι αν μου παραπονιούνται «και εμείς τι θα κάνουμε εκεί;». Έχω σχεδιάσει δραστηριότητες, όπως sandboarding, αλλά σε κάθε περίπτωση ξέρουν πως ταξιδεύουμε για σημαντικό λόγο, έστω κι αν είναι κάτι που θα καταλάβουν αργότερα. Ξέρω πως ακούγεται περίεργο, αλλά ποτέ δεν ήθελα μια γενναία ζωή. Αλλά δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά. Δεν μπορώ να είμαι αδιάφορη. Τις προάλλες με τον Know κάναμε μερικά αστεία, είπαμε: «ας προσποιηθούμε πως είμαστε νορμάλ». Και εκείνος είπε «τι είναι νορμάλ;». Ευχαριστώ πολύ, αυτή ακριβώς την απάντηση έψαχνα. Δεν είμαστε νορμάλ».

Κάτω από την ανάρτηση του Vanity Fair στο Facebook τα like είναι εκατομμύρα, τα share 207 και τα σχόλια 71. Οι απόψεις ακραίες. Χρήστες που την λατρεύουν και χρήστες που την μισούν. Ακολουθούν μερικά από αυτά.

"Αυτή η γυναίκα έχει πολλά προβλήματα. Είναι σκοτεινή και μακιαβελική από τη μία και λαμπερή και μαχήτρια από την άλλη. Εύχομαι να βρει το φως μέσα της

"Κακιά", "αντιπαθητική", "ψεύτρα", "διάσημη που συλλέγει παιδιά σαν να είναι μινιατούρες"

«Η γυναίκα που θαυμάζω.  Αγωνίστρια. Καταφέρνει να είναι σε όλα της αψεγάδιαστη».

«Μόνο σεβασμός σε αυτή τη γυναίκα για την αφοσίωση της στο γενικότερο καλό».