Το coming out του Κέβιν Σπέισι και η σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικο - Free Sunday
Το coming out του Κέβιν Σπέισι και η σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικο

Το coming out του Κέβιν Σπέισι και η σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικο

Τη στιγμή που το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δεν σταματάει να γεννάει αποκαλύψεις και καταγγελίες το Χόλυγουντ έχει να αντιμετωπίσει νέο με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Κέβιν Σπέισι και κατόπιν την ομολογία του πως είναι ομοφυλόφιλος.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του ηθοποιού Αντονι Ραπ (του «Star Trek Discovery») ο Σπέισι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά σε ηλικία 14 ετών. Η αποκάλυψη έγινε στο Buzzfeed News, όπου ο Αντονι Ραπ αποκάλυψε πως το 1986 είχε βρεθεί στο διαμέρισμα του Κέβιν Σπέισι στη Νέα Υόρκη. Τότε ο Σπέισι ήταν 26 ετών και ο Ραπ ήταν ο μόνος ανήλικος εκεί, φίλος κατά κάποιο τρόπο με τον Κέβιν Σπέισι.

Ο Ραπ είχε γνωρίσει τον Κέβιν Σπέισι στα πλαίσια της παράστασης «Precious Sons» στην οποία έπαιζε και είχαν ξεκινήσει να κάνουν παρέα, παρά τη διαφορά ηλικίας τους. Ο Ραπ θυμάται επίσης πως τον είχε καλέσει μαζί με έναν 17χρονο φίλο του σε ένα κλαμπ, σε μια βραδιά που τη θυμάται ως διασκεδαστική, σημειώνοντας πως ο Κέβιν Σπέισι δεν τους πρόσφερε αλκοόλ.

Την ημέρα που προχώρησε όμως στην παρενόχληση ο Ραπ είχε πάει μόνος του σε ένα πάρτι στο διαμέρισμα του Κέβιν Σπέισι και επειδή βαριόταν με τους μεγάλους πήγε στην κρεβατοκάμαρα και έβλεπε τηλεόραση. Εκεί αποκοιμήθηκε και όταν ξύπνησε αντίκρισε τον Κέβιν Σπέισι να τον παρατηρεί επίμονα. «Η εντύπωσή μου όταν μπήκε στο δωμάτιο ήταν ότι ήταν μεθυσμένος. Με σήκωσε όπως ο γαμπρός σηκώνει τη νύφη πριν μπουν στο νέο τους σπίτι. Αναρωτιόμουν τι συμβαίνει. Μετά έπεσε από πάνω μου...», περιγράφει ο ηθοποιός.

Ο Ραπ συμπλήρωσε πως δεν έχει ξαναμιλήσει ποτέ με τον Κέβιν Σπέισι μετά το γεγονός και πως ένιωσε την ανάγκη να εκφραστεί δημόσια μετά το σκάνδαλο σχετικά με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, «σε μια προσπάθεια να ρίξω φως σε δεκαετίες συμπεριφορών που συνεχίζονται επειδή πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, δεν μίλησαν».

Ο Κέβιν Σπέισι απάντησε λίγες ώρες μετά μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά του (την οποία δεν παραδέχτηκε, αλλά αναφέρει χαρακτηριστικά πως αν συνέβη δεν τη θυμάται λόγω του ποτού) αλλά και δηλώνοντας πλέον ευθαρσώς πως «Τώρα επιλέγω να ζω σαν ένας γκέι άντρας και θέλω να ασχοληθώ με αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινάει από το να εξετάσω τη συμπεριφορά μου».

Στη συνέχεια της δήλωσης του, ο Σπέισι παραδέχεται για πρώτη φορά δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλος, παραδεχόμενος τις φήμες που κυκλοφορούν χρόνια στον χώρο του θεάματος: «Όπως γνωρίζουν οι πιο στενοί μου φίλοι, στην ζωή μου έχω πάει με άντρες και με γυναίκες. Είχα ερωτικές και ρομαντικές σχέσεις με άντρες στην ζωή μου και τώρα επέλεξα να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με την εξέταση της ίδιας μου της συμπεριφοράς». Όσο αφορά τον Ραπ δήλωσε: «Σέβομαι πολύ και θαυμάζω τον Άντονι Ραπ ως ηθοποιό. Είμαι παραπάνω από τρομοκρατημένος που άκουσα την ιστορία του. Ειλικρινά δεν θυμάμαι το περιστατικό, πρέπει να είναι περισσότερα από 30 χρόνια πριν. Αλλά αν όντως συμπεριφέρθηκα όπως περιγράφει, του οφείλω την πιο ειλικρινή μου συγγνώμη για αυτό που ήταν μια βαθιά απρεπής συμπεριφορά μεθυσμένου, και λυπάμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει πως ένιωθε όλα αυτά τα χρόνια». Και συνέχισε: «Η ιστορία αυτή με ενθάρρυνε να ξεκαθαρίσω κι άλλα πράγματα για την ζωή μου. Γνωρίζω ότι υπάρχουν φήμες για μένα και κάποιες ενισχύθηκαν από το γεγονός πως είμαι τόσο προστατευτικός για την ιδιωτικότητά μου. Όπως γνωρίζουν οι πιο στενοί μου άνθρωποι, στην ζωή μου έχω πάει με άντρες και με γυναίκες. Είχα ερωτικές και ρομαντικές σχέσεις με άντρες στην ζωή μου και τώρα επιλέγω να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με την εξέταση της ίδιας μου της συμπεριφοράς».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του Κέβιν Σπέισι: