Προκαλεί η Μπριζίτ Μπαρντό με τις θέσεις της για το κίνημα #MeToo - Free Sunday
Προκαλεί η Μπριζίτ Μπαρντό με τις θέσεις της για το κίνημα #MeToo

Προκαλεί η Μπριζίτ Μπαρντό με τις θέσεις της για το κίνημα #MeToo

 

Σε μία έντονα αμφιλεγόμενη τοποθέτηση προχώρησε η θρυλική  Μπριζίτ Μπαρντό, χαρακτήριζοντας «υποκρίτριες» της γυναίκες ηθοποιούς του Χόλιγουντ του κίνηματος #MeToo, το οποίο καλεί τις συναδέλφους τους να καταγγείλουν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν βιώσει.

Η τοποθέτηση της βετεράνου ηθοποιού υπήρξε λιγότερο ψύχραιμη και «πολιτικά ορθή» από το κείμενο που υπέγραψαν 100 γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους στη Γαλλία, μεταξύ των οποίων η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, το οποίο έκανε λόγο για «εκστρατεία καταδόσεων» και «πουριτανισμό» εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων γυναικών.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, η Γαλλίδα ηθοποιός ερωτήθηκε τι πιστεύει για τις ηθοποιούς που καταγγέλουν τον εκτεταμένο χαρακτήρα των περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης στην κινηματογραφική βιομηχανία. «Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι υποκρίτριες, γελοίες και αδιάφορες», σημείωσε χαρακτηριστικά η 83χρονη ηθοποιός και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές ηθοποιοί που φλερτάρουν με τους παραγωγούς, ώστε να πάρουν έναν ρόλο».

Επίσης, ανέφερε ότι συχνά υπάρχει από πίσω δίψα για δημοσιότητα, τονίζοντας ότι «για να γίνει ντόρος για αυτές, αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης». «Στη πραγματικότητα, αντί αυτό να της ωφελεί, τους κάνει κακό», συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η Μπαρντό δήλωσε ότι απολάμβανε την προσοχή που έπαιρνε, όταν ήταν νεότερη και δούλευε στην κινηματογραφική βιομηχανία. «Εγώ δεν υπήρξα ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και μου άρεσε όταν μου έλεγαν ότι είμαι όμορφη ή ότι έχω ωραία πίσω όψη», ανέφερε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας «ωραία» τέτοιου είδους κομπλιμέντα.

Μιλώντας για τις δικές της εμπειρίες, η Μπαρντό –η οποία στα μέσα της δεκαετίας του ’50 έγινε διάσημη και παγκόσμιο σύμβολο του σεξ με το υπέροχο «Και ο Θεός… έπλασε τη γυναίκα» υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βαντίμ, συζύγου της εκείνη την εποχή– επέμεινε ότι ποτέ δεν υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Λέει χαρακτηριστικά: «Ο (πρώην πρόεδρος της Γαλλίας) Σιράκ με φώναζε μικρή ελαφίνα του».

Η Μπε Μπε στο παρελθόν είχε προκαλέσει καταρχήν με την απόφαση της να αποσυρθεί από την υποκριτική στα 39 της και κατόπιν πολλές φορές με τις δημόσιες θέσεις της κατά της επιρροής του Ισλάμ και των Αράβων στη Γαλλία –έχει μάλιστα τιμωρηθεί πέντε φορές με πρόστιμο για πρόκληση ρατσιστικού μίσους– και βεβαίως με τη συμπαράταξή της με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του αντισημίτη Ζαν-Μαρί Λεπέν.

 

Σχετικά Άρθρα