Η τελευταία κούρσα του Παντελή Παντελίδη… - Free Sunday
Η τελευταία κούρσα του Παντελή Παντελίδη…

Η τελευταία κούρσα του Παντελή Παντελίδη…

Σε κατάσταση σοκ και πένθους τελεί από το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο κόσμος του λαϊκού τραγουδιού της χώρας, αλλά και οι χιλιάδες φαν του, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου σε τροχαίο του δημοφιλούς τραγουδιστή και τραγουδοποιού Παντελή Παντελίδη. Ο τραγουδιστής μόλις μερικές ημέρες πριν είχε βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας λόγω αντιδράσεων που προκάλεσαν οι στίχοι τραγουδιού του.


Το δυστύχημα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 08:20 το πρωί της περασμένης Πέμπτης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 18, στο ύψος του Ελληνικού, στο ρεύμα προς Αθήνα, όταν το τζιπ που οδηγούσε ο 33χρονος τραγουδιστής έφυγε από την πορεία του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και σε δέντρα και ανετράπη. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν και δύο γυναίκες φίλες του τραγουδιστή, που τραυματίστηκαν. Τον Παντελή Παντελίδη απεγκλώβισαν από το όχημα πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο. Ο τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Συγγενείς του μετέβησαν στο νοσοκομείο και προχώρησαν σε ταυτοποίηση. Οι δύο νεαρές γυναίκες νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα, αλλά εκτός κινδύνου.


Οι αντιδράσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Παντελή Παντελίδη, ο δημοφιλής τραγουδιστής τις τελευταίες μέρες ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε τραγούδι του. Συγκεκριμένα, το τραγούδι περιείχε τον στίχο «πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα που τριγυρνά στα κατεχόμενα», φράση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και πολλά δηκτικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Ενώπιον των αντιδράσεων, ο τραγουδιστής εξήγησε ότι το επίμαχο τραγούδι «είναι μια ερωτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που μου έχουν εξιστορηθεί κατά καιρούς και με πείραξαν», προσθέτοντας ότι «απ’ όσους πρόλαβαν να με καταδικάσουν ζητώ συγνώμη που τους στενοχώρησα, αλλά, δυστυχώς, το ερμήνευσαν λάθος. Παρ’ όλα αυτά, λόγω της παρεξήγησης αυτής και της διάστασης που πήρε το θέμα αποφάσισα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους Κύπριους φίλους μου να αποσύρω αυτό το τραγούδι, γιατί όλο αυτό με πίκρανε».


Το «φαινόμενο»

Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Νοεμβρίου 1983 και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής. Ήταν αυτοδίδακτος, μόνος του έμαθε να παίζει μουσικά όργανα, ενώ, παρ’ ότι τα τελευταία χρόνια τα τραγούδια που έλεγε ο ίδιος ή που τραγουδούσαν άλλοι σημείωναν μεγάλη επιτυχία, συνέχισε να εργάζεται στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρούσε μαζί με την οικογένειά του στη Νέα Ιωνία. Από μικρός έγραφε τραγούδια, τα οποία βιντεοσκοπούσε και τα έστελνε στους φίλους του. Αυτοί, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, τα ανέβασαν στο YouTube, μέσα από το οποίο και έγινε γνωστός. Μάλιστα, θεωρούνταν από τους πρωτοπόρους Έλληνες μουσικούς, καθώς η φήμη του προήλθε από τα social media και όχι από την οργανωμένη μουσική βιομηχανία ή τα «παραδοσιακά» ΜΜΕ, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να κάνουν λόγο ακόμα και για «φαινόμενο Παντελίδης». Από το Πολεμικό Ναυτικό παραιτήθηκε όταν έκλεισε την πρώτη του δουλειά ως τραγουδιστής. Ο πρώτος του δίσκος είχε τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες», κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στον δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Το τελευταίο διάστημα προετοιμαζόταν για τις κοινές εμφανίσεις του σε νυχτερινό κέντρο με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Τραγική ειρωνεία: ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του μία ημέρα πριν από την πρεμιέρα.