Η δυσκολία του να είσαι και σταρ και μαμά - Free Sunday
Η δυσκολία του να είσαι και σταρ και μαμά

Η δυσκολία του να είσαι και σταρ και μαμά

Η απόλυτη σταρ της διεθνούς ποπ σκηνής, γνωστή για τα χορογραφημένα στην εντέλεια σόου της, εμφανίστηκε «μεθυσμένη» και «με ασταθή συμπεριφορά» στις δύο τελευταίες εμφανίσεις της κατά τη διάρκεια παγκόσμιας περιοδείας. Την ίδια ώρα σε δικαστήριο του Λονδίνου ο πρώην σύζυγός της Γκάι Ρίτσι και ο γιος τους Ρόκο εμφανίζονταν σε ακρόαση για την επιμέλεια του 15χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αλλά και όσα έχει αφήσει να εννοηθούν η ίδια η τραγουδίστρια, επιθυμεί να εγκατασταθεί στο Λονδίνο με τον πατέρα του.

Σύμφωνα με όσα γράφονται, ο Ρόκο αποφάσισε να μείνει στη βρετανική πρωτεύουσα, που ήταν ένας από τους σταθμούς της περιοδείας. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο έφηβος γιος της σταρ την ακολουθούσε εδώ και έναν χρόνο για τις παραστάσεις του «Rebel Heart Tour», αλλά απηύδησε από τον τρόπο ζωής και τον τρόπο που του συμπεριφερόταν η τραγουδίστρια. «Πηγές» λένε πως ο Ρόκο ήταν δυστυχισμένος στο πλευρό της διάσημης μαμάς του και η περιοδεία διανθιζόταν με έντονους καβγάδες με κλάματα και φωνές. Λέγεται μάλιστα ότι ο άσωτος υιός προσπάθησε να το σκάσει και στη Στοκχόλμη, καθώς δεν ήθελε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύουν. Τελικά βρήκε το λιμάνι του στην πόλη όπου ζει ο πατέρας του, όταν κατά τη διάρκεια των συναυλιών που έδωσε η Μαντόνα στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο είπε στον Ρίτσι ότι δεν αντέχει άλλο τα συνεχή ταξίδια και τους καβγάδες. Οι ίδιες πηγές λένε πως ο Ρόκο αποκάλυψε στον πατέρα του πως νιώθει σαν τρόπαιο όταν είναι με τη Μαντόνα, ενώ φαίνεται ακόμα να πιστεύει πως εκείνη ζηλεύει τη νέα σταθερή ζωή του σκηνοθέτη, που ζει παντρεμένος στο Λονδίνο.


Στα δικαστήρια

Όπως αποδείχθηκε, η σταρ δεν ενέδωσε χωρίς νέα μάχη και η υπόθεση έχει φτάσει στα δικαστήρια στη Βρετανία, όπου θα κριθεί η απόφαση του Ρόκο να ζήσει με τον πατέρα του. Η απόφαση αναμένεται σύντομα και πολλά γράφονται για τη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους δύο γονείς. Όπως έγινε επίσης γνωστό, η Μαντόνα έχει έναν ακόμη λόγο να εχθρεύεται τον πρώην σύζυγό της. Ο Ρίτσι προωθεί, μαζί με τη νέα του σύζυγο Τζάκι, το σχέδιό του να κάνει ένα «ντοκιμαντέρ» για τη σχέση της οικογένειας με την Καμπάλα. Η 57χρονη σταρ προσπαθεί να μπλοκάρει την εμφάνιση των δύο γιων τους, του Ρόκο και του 10χρονου υιοθετημένου Ντέιβιντ Μπάντα, στην ταινία, ενώ φοβάται και πιθανές αποκαλύψεις για την ίδια. Το φιλμ διερευνά το ενδιαφέρον του ζεύγους Ρίτσι για τον πνευματισμό, την εβραϊκή ιστορία και την Καμπάλα, την οποία ο Ρίτσι γνώρισε μέσω της Μαντόνα.

Όλα αυτά έχουν θέσει τη σχέση των δύο πρώην συζύγων στο προσκήνιο και πολλοί αναρωτιούνται αν έχουν επηρεάσει και τη δυνατότητα της τραγουδίστριας να παρουσιάζει με επαγγελματισμό τα διάσημα σόου της. Αφορμή, μια μικρή συναυλία για 1.500 θεατές που έδωσε στη Μελβούρνη, στην οποία παρουσιάστηκε με 4 ώρες καθυστέρηση, ντυμένη κλόουν –επιβεβαίωσε μάλιστα τον τίτλο του σόου στο Instagram ως «Tears of a Clown» (Τα δάκρυα ενός κλόουν)– και «μεθυσμένη». Το σόου, που δεν έχει σχέση με το σετ της περιοδείας, είχε ως κεντρικό concept τη μεταμφίεσή της, με την τραγουδίστρια, γνωστή για την αλάνθαστη ερμηνεία και τη σκληρή προετοιμασία πριν από κάθε παράσταση, να δοκιμάζει κοκτέιλ επί σκηνής. «Θα πίνω σήμερα στη σκηνή, αν και δεν το συνηθίζω» έλεγε. Επίσης: «Δεν θα έπρεπε να ζητάω αλκοόλ, Χριστέ μου, αλλά φέρτε μου αμέσως να πιω». Η τέλεια εικόνα της κατέρρευσε, καθώς σωριάστηκε στο πάτωμα, ενώ αφιέρωσε ένα κομμάτι στον 15χρονο Ρόκο, με τα λόγια «θα ήμουν πολύ καλύτερα σήμερα και γενικώς σε αυτή την τουρνέ αν δεν είχε εξαφανιστεί τόσο ξαφνικά ο Ρόκο. Του αφιερώνω το τραγούδι». Πρόκειται για το κομμάτι «Intervention» από το άλμπουμ του 2003 «American Life», ενώ φωτογραφίες του γιου της έπαιζαν σε γιγαντοοθόνη πίσω της. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε αναφερθεί και πάλι στην υπόθεση της επιμέλειας, αφιερώνοντας στον γιο της το τραγούδι «La Vie En Rose» της Εντίθ Πιαφ. Όσο όμως και να έχει επηρεαστεί η σταρ από τη διαμάχη, αποφάσισε να συνεχίσει την περιοδεία της, με τους δικηγόρους της να ανακοινώνουν ότι θα ήθελε «πάρα πολύ» να βρίσκεται στο δικαστήριο.


Πρώτα η καριέρα

Παρά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τη σταρ να εξευτελίζεται, να καταρρέει, να σέρνεται, να μην καταφέρνει να συγκρατήσει τα δάκρυά της επί σκηνής, η επιλογή της να μη βρίσκεται στο δικαστήριο δείχνει ότι δύσκολα θα διέκοπτε την περιοδεία της. Και ότι μάλλον δεν θα αφήσει την προσωπική δυσκολία να καταστρέψει μια καριέρα δεκαετιών. Σε έναν από τους θαυμαστές της, που την υπερασπίστηκε online, απάντησε στο Instagram: «Ευχαριστώ για την υποστήριξη. Κρίμα που οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν την τέχνη της υποκριτικής και του να παίζεις έναν χαρακτήρα. Ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω οποιαδήποτε από τις παραστάσεις μου υπό την επήρεια ναρκωτικών ή μεθυσμένη». Αλλά η τραγουδίστρια δεν έμεινε εκεί και συνέχισε τονίζοντας ότι πίσω απ’ όλα αυτά κρύβονται ο σεξισμός και η μισογυνία, που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ισότητα στις αμοιβές «αλλά ακόμη μας αντιμετωπίζουν ως αιρετικούς, αν παρεκκλίνουμε από τα συνηθισμένα και σκεφτούμε έξω από το κουτί».

Μεθυσμένη ή όχι, δύσκολα μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι η Μαντόνα, που διαχειρίζεται με επιδεξιότητα την εικόνα της από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε, θα άφηνε τον εαυτό της να βγει εκτός ελέγχου, ακόμα και για ένα τόσο στενόχωρο ζήτημα. Πολλοί σχολιάζουν ότι η υποτονική για τα δεδομένα της αντίδραση δείχνει ότι μάλλον έχει πάρει απόφαση την επανάσταση του έφηβου γιου της. Από την άλλη, το γεγονός ότι δεν διστάζει να κάνει τον Ρόκο μέρος του σόου της μάλλον επιβεβαιώνει τα σχόλιά του, ότι δηλαδή αποτελεί για εκείνη ένα τρόπαιο που δύσκολα θα αφήσει να φύγει.