Πάμε σινεμά; (trailers) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (trailers)

Πάμε σινεμά; (trailers)

Transformers, Ο τελευταίος ιππότης

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι

Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σερ Άντονι Χόπκινς

Διάρκεια: 152’

Διανομή: UIP

«Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» η νέα θεαματική (και τρισδιάστατη) περιπέτεια του Μάικλ Μπέι έρχεται και καταρρίπτει πολλούς από τους γνωστούς μύθους του franchise, καλώντας μας να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει να είναι κανείς ήρωας. 

Οι άνθρωποι και τα Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Όπτιμους Πράιμ να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη Γη.

Έτσι, η σωτηρία του κόσμου φαίνεται να εξαρτάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στον Κέιντ Γιέγκερ (Μαρκ Γουόλμπεργκ), τον Μπάμπλμπι, έναν Άγγλο λόρδο (Σερ Άντονι Χόπκινς) και μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή του καθενός μας που καλούμαστε να κάνουμε τη διαφορά και τότε οι κυνηγημένοι γίνονται ήρωες, οι ήρωες κακοί και το μοναδικό ερώτημα που απαιτεί απάντηση να είναι: Ποιος από τους δύο κόσμους θα επιβιώσει, ο δικός τους ή ο δικός μας;

Τα διαστημικά ρομπότ έφτασαν στην 5η κινηματογραφική ταινία του. Το πολύ γνωστό και αγαπημένο καρτούν της δεκαετίας του ’80, μπορεί να άργησε λίγο για την κινηματογραφική μεταφορά τοου, μόλις το 2007, αλλά από τότε έχουν γυριστεί ήδη 5 ταινίες σε 10 χρόνια. Δυστυχώς αυτό που χαρακτηρίζει τη σειρά είναι οι συνεχόμενα όλο και χειρότερες κριτικές. Παρόλο αυτό η εμπορική επιτυχία συνεχίζει να είναι μεγάλη και ήδη έχει ανακοινωθεί 6η ταινία και ένα πρίκουελ.

 Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι σαφέστατα τα ειδικά εφέ που δημιουργούν τον κόσμο των ρομπότ αλλά και τα ίδια τα ρομπότ με αληθοφανή τρόπο. Πέρα από τα εφε όμως δεν υπάρχει κάτι άλλο, πάρα ένα κακό παράδειγμα μίας εμπορικής ταινίας, είναι η ταινία που είναι συνδεδέμενη με τον όρο «εμπορικό» με την κακή έννοια και εμπεριέχει τα στοιχεία εκείνα που κάποιοι χρησιμοποιούν για να εναντιώνονται στα εμπορικά φιλμς.

Η σκηνοθεσία δεν χαρακτηρίζεται από κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο που να αποδίδει μία ξεχωριστή οπτική στην ταινία, αντίθετα είναι κοινότυπη σκηνοθεσία ταινία δράσης, χωρίς να αναδεικνύει κάτι σε αυτό που παρουσιάζει. Το σενάριο αποτελεί μία απλοική δομή σεναρίου, χωρίς καμία ανατροπή ή ανάδειξη δεύτερων επιπέδων στα γεγονότα, ενώ η προβλεψιμότητα διέπει την ταινία. To μπέρδεμα με τα ιστορικά συμβάντα απλά προκαλεί ένα μεγάλο γιατί σε όλο αυτό το τουρλουμπούκι άνευ λόγου. Οι χαρακτήρες τόσο των ανθρώπων όσο και των ρομπότ δεν έχουν ιδιαίτερα στοιχεία και είναι επιφανειακοί. Μάλιστα κάποιοι-ειδικά ρομπότ- είναι καρικατούρες χωρίς κάποιο λόγο, προφανώς αυτό έχει συμβεί για να εξυπηρετηθεί το κωμικό στοιχείο της ταινίας, το οποίο όμως όντας κλισέ και ανέπνευστο καταντά γελοίο. Βέβαια το αποκορύφωμα των χαρακτήρων αποτελεί η απεικόνιση της κύριας γυναικείας φίγουρας. Ο τρόπος που παρουσιάζεται θα έκανε κάθε φεμινιστική οργάνωση να ζητοκραυγάσει....H Βίβιαν είναι σχετικά νέα, πολύ όμορφη, καλλίγραμη, με μεταπτυχιακό, διδακτορικό, μεταδιδακτορικό, χωρίς ίχνος λίπους και με πλούσιο μπούστο....δηλαδή μία τυπική γυναίκα του σήμερα, ένα καθημερινό πρότυπο....

Το τέλος της ταινίας προμηνύει την 6η συνέχεια της σειράς, και σου προκαλείται η σκέψη μήπως η αποκάλυψη που αναφέρεται στην ταινία, έπρεπε να είχε επιτευχθεί, το κακό να είχε επικρατήσει και άλλη συνέχεια να μη ήταν δυνατό να δωθεί σ’αυτήν την ιστορία.

Trailer:

 

 

Εκδίκηση με στυλ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ζακ Μπραφ ΣΕΝΑΡΙΟ: Θίοντορ Μέλφι

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μόργκαν Φρίμαν, Μάικλ Κέιν, Άλαν Άρκιν, Αν-Μαργκρέτ, Τζον Ορτίζ, Πίτερ Σεραφίνοβιτς, Κέναν Τόμσον, Ματ Ντίλον, Κρίστοφερ Λόιντ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 96’

ΔΙΑΝΟΜΗ: TANWEER

Μια τριάδα αγαπημένων πρωταγωνιστών, οι βραβευμέ¬νοι με Όσκαρ, Μόργκαν Φρίμαν («Million Dollar Baby»), Μάικλ Κέιν («The Cider House Rules», «Hannah and Her Sisters») και Άλαν Άρκιν («Little Miss Sunshine») σμίγουν στην μεγάλη οθόνη ως οι επιστήθιοι φίλοι Γουίλι, Τζο και Άλμπερτ, που αποφασίζουν να πάνε κόντρα στα στερεότυπα της συνταξιοδότησης και να ξεστρατίσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους, όταν τα χρήματα των συντάξεων τους θα χαθούν, απόρροια εταιρικής κακοδιαχείρισης.

Απελπισμένοι να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, οι τρεις φίλοι θα ριψοκινδυνέψουν τα πάντα σε ένα τολμηρό εγχείρημα να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα στην τράπεζα που έφαγε τα χρήματα τους, στην κωμωδία, «Εκδίκηση με Στυλ».

Η σκηνοθεσία είναι του Ζακ Μπραφ («Garden State», «Wish I Was Here»), σε σενάριο του υποψήφιου για Όσκαρ Θίοντορ Μέλφι («Hidden Figures», «St. Vincent»).

Στην ταινία θα δούμε επίσης την δις υποψήφια για Όσκαρ, Αν-Μαργκρέτ («Tommy», «Carnal Knowledge»), τον Τζον Ορτίζ («Kong: Skull Island»), τον Πίτερ Σεραφίνοβιτς («Guardians of the Galaxy»), και τον Κέναν Τόμσον («Saturday Night Live»). Μαζί τους ο υποψήφιος για Όσκαρ Ματ Ντίλον («Crash») και ο Κρίστοφερ Λόιντ (τριλογία «Back to the Future»).  

Είναι μία ευχάριστη κωμωδία , με κύριο ατού τους γηραιούς πρωταγωνιστές που δίνουν ρέστα και φαίνεται ότι περνούν πολύ καλά.

Trailer:

 

 

Κάποτε στην Καλιφόρνια

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρομπ και Μαρκ Κάλλεν

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μπρους Ουίλις, Τζέισον Μομόα, Ελίζαμπεθ Ρομ, Τζον Γκούντμαν, Φάμκε Γιάνσεν, Τόμας Μίντλντιτς , Άνταμ Γκόλντμπεργκ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 94’

ΔΙΑΝΟΜΗ:ODEON

O Στιβ Φορντ είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με βάση του το Λος Άντζελες. Όταν μία επικίνδυνη συμμορία καταφέρνει να του κλέψει τον αγαπημένο του σκύλο, Μπάντι, όλος ο κόσμος του καταρρέει. Μία σειρά από τρελές συμπτώσεις τον οδηγούν στο να κάνει «θελήματα» για την εν λόγω συμμορία, ενώ τον κυνηγάνε δύο αιμοδιψή αδέλφια από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και πολλοί ακόμη ιδιόμορφοι χαρακτήρες. Ο Μπρούς Ουίλις σε γνώριμα μονοπάτια, σε μία ταινία που χωρίς την παρουσία του μάλλον δεν θα είχε κάποιο άλλο ενδιαφέρον.

Trailer: