5 ταινίες για μπάτσελορ πάρτι - Free Sunday
5 ταινίες για μπάτσελορ πάρτι

5 ταινίες για μπάτσελορ πάρτι

Tις τελευταίες μέρες παίζεται στις αίθουσες το «Πάρτι γυναικών», που περιγράφει το μπάτσελορ πάρτι μίας παρέας γυναικών, το όποιο πάει στραβά, βάζοντας τις πρωταγωνίστριες σε μεγάλους μπελάδες. Τα μπάτσελορ πάρτι έχουν απασχολήσει πολλές φορές το κινηματογραφικό κόσμο, κυρίως με κωμικό τρόπο, παρουσιάζοντας καταστάσεις ξέφρενης τρέλλας που οι καταστάσεις φέρνουν τους πρωταγωνιστές στα όρια τους.

The Hangover (2009)

hangover chicken

Τρείς φίλοι ξυπνούν το πρωινό, μετά το μπάτσελορ πάρτι, για να ανακλύψουν ότι ο φίλος τους και επικείμενος γαμπρός λείπει. Τότε η περιπέτεια ξεκινά, αφού αποφασίζουν να οργώσουν την πόλη για να τον βρούν πριν την γαμήλια τελετή. Η κωμωδία του 2009 ήταν μεγάλη εμπορική επιτυχία, αποτέλεσμα αυτού οι δύο συνέχειες που ακολούθησαν. Το κοινό φαίνεται ότι διασκέδασε και ταυτίστηκε με τους ήρωες και τις καταστάσεις που μπλέχτηκαν, και το Hangover έγινε ταυτόσημο των ταινίας που αναφέρεται σε μπάτσελορ παρτυ.

Πως να δολοφονήσετε τη γυναίκα σας; (1965)

2pp7t0dK4x4WgyF7SEF4kNh0bmh

Η κωμωδία του 1965 περιγράφει το πως ένας ορκισμένος εργένης, αφού έχει πάει στο μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου του, ανακαλύπτει το επομένο πρωινό ότι παντρεύτηκε την χορεύτρια που ξεπήδησε μέσα από την τούρτα, η οποία παρεπιπτόντως δεν μιλάει καθόλου αγγλικά. Η ταινία είναι μία κλασσική κωμωδία της δεκαετίας του ’60, που κάθε θεατής απολαμβάνει μέχρι και σήμερα. Ο Τζακ Λέμον είναι απολαυστικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο, συνοδευόμενος από την εκθαμβωτική Βίρνα Λίζι.

Πάρτι για εργένηδες (1984)

bachelorparty1

Ο Ρικ Γκάσκο ετοιμάζεται να παντρευτεί την Ντέμπι Τόμσον, οι γονείς της τον μισούν, το πρώην αγόρι τον μισεί, ταυτόχρονα τα οικονομικά του είναι άθλια σε σχέση με των άλλων. Οι φίλοι του λοιπόν αποφασίζουν να του διοργανώσουν το μπάτσελορ πάρτι των μπάτσελορ πάρτι σένα πανάκριβο ξενοδοχείο. Τα πράγματα όμως δεν πάνε τόσο καλά, και η διασκέδαση των φίλων μετατρέπεται σε μία ξέφρενη περιπέτεια. Η ταινία που τα ξεκίνησε όλα, έχει το χαρακτήρα της δεκαετίας του ’80 και έναν απολαυστικό Τομ Χανκς, είναι η ταινία που τα ξεκίνησε όλα.

Πλαγίως (2004)

6 sideways

Η εξαιρετική ταινία του ελληνοαμερικανού Αλεξάντερ Πέην σχετίζεται με το ταξίδι δύο φίλων στους αμπελώνες της Καλιφόρνιας, μία εβδομάδα πριν το γάμο του ενός. Η ταίνια παρουσίαζει δύο τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες τον σκεπτικό Μάιλς που μαζεύει τα κομμάτια της ζωής του και ανακαλύπτει στο ταξίδι την ευκαίρια να ξαναχτίσει τη ζωή του στο πρόσωπο της Μάγια. Από την άλλη ο Τζακ είναι πιο χαλαρός άνθρωπος και το μόνο που τον νιοάζει είναι η διασκέδαση και το ποτό στο ταξίδι και σχετίζεται ερωτικά με τη φίλη της Μάγια,Στέφανι. Το κουαρτέτο των πρωταγωνιστών λειτουργεί εξαιρετικά, η ταινία βραβεύτηκε με το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου, και αφήνει μία γλυκόπικρη αίσθηση και μία επιθυμία για κρασί.

Last Vegas (2013)

last vegas

Τέσσερις φίλοι κάποιας ηλικίας γνωρίζονται από παιδιά, όταν ο ορκισμένος εργένης Μπίλυ αποφασίζει να παντρευτεί την 30χρονη σύντροφό του, οι τέσσερις φίλοι αποφασίζουν να πάνε στο Λας Βέγκας για το μπάτσελορ πάρτι, με τον όρο να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως ηλικιωμένοι και να αναβιώσουν τις μέρες δόξας τους.Όλοι τους εκπλήσονται όταν διαπιστωνουν ότι η πόλη έχει αλλάξει μέσα στις δεκαετίες που έχουν περάσει και η φιλία τους δοκιμάζεται μέσα από αυτό.Μία ταινία για ένα διαφορετικό μπάτσελορ πάρτι, μίας άλλης ηλικίας, που ενώνει τέσσερις μεγάλους ηθοποιούς (Μάικλ Ντάγκλας,Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, Μόργκαν Φρίμαν,Κέβιν Κλάιν) επί της οθόνης.