Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

BLADE RUNNER 2049

rsz mv5bmjm3njcxndm4ml5bml5banbnxkftztgwmji4ndizmzi v1 sy1000 cr006481000 al

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντένις Βιλεβόν

ΣΕΝΑΡΙΟ: Χάμπτον Φέιντσερ,Μάικλ Γκρίν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ράιαν Γκόσλιγκ,Ρόμπιν Ράιτ,Άνα Ντε Άρμας,Σύλβια Χουκς,Χάρισον Φορντ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 163’

ΔΙΑΝΟΜΗ: FEELGOOD

Το θρυλικό Blade Runner επιστρέφει μετά απο 35 χρόνια για να μας ξαναθυμίσει την ιστορία και να προσθέσει και άλλα κομμάτια στο παζλ της. Η ταινία ξεκινά περίπου 30 χρόνια μετά τα συμβάντα της πρώτης ταινίας, από την αρχή γίνεται κατανοητό ότι έχουν εφευρεθεί νέες ρέπλικες, πιο υπάκουες και πιο εξελιγμένες. Κάποιες από αυτές έχουν το έργο να βρουν τα παλαιότερα μοντέλα που ήταν ανυπάκουα και να τα «αποσύρουν». Μόνο που η εύρεση κάποιων παλαιών οστών στο σπίτι μίας ρέπλικας που εξοντώνουν θα φέρει αναταραχές, καθώς η έρευνα θα τους οδηγήσει σε μία αποκάλυψη που θα μπορούσε να αναταράξει όλο το κόσμο. Στο πρώτο Blade Runner το σημείο τομής ήταν η ρέπλικα Ρέιτσελ που ήταν ιδιαίτερα εξελιγμένη, στο δεύτερο μετακινείται ακόμα πιο πέρα, σε κάτι πιο συνταρακτικό από την απλή εξέλιγμενη μορφή.Το να σκηνοθετήσει κάποιος το σίκουελ μίας μυθικής ταινίας χρειάζεται κότσια, πέρα από αυτό σεβασμό στο κόσμο που είχε δημιουργηθεί και ιδιαίτερο τρόπο ώστε να βάλει τα δικά του στοιχεία χωρίς να διατάξει τα προτότυπα στοιχεία. Ο Βίλεβον-ένας από τους καλύτερους τωρινούς σκηνοθέτες-το κατάφερε, δημιούργησε ένα κόσμο που θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη του πρωτότυπου Blade Runner μετά από 30 χρόνια και μέσα σ’αυτόν προσέθεσε την δική του αισθητική. Η ιστορία εξελίσσεται με μεγάλο ενδιαφέρον, η ανατροπή που γίνεται κατά την διάρκεια της, θεωρώ ότι είναι λίγο προβλεπόμενη για έναν θεατή που προσέχει τα στοιχεία που δίνονται. Τα σκηνικά και τα εφε είναι επιβλητικά και κλέβουν την παράσταση, ο σκηνικός κόσμος λειτουργεί εξαίσια, ακριβώς όπως και στην πρώτη ταινία είναι υπερβολικά μεγάλος και υπερβολικά ασφυκτικός-κλειστοφοβικός συμβάλλοντας στην δημιουργία μίας έντονης ατμόσφαιρας. Το Blade Runner 2049 είναι ένα καλό σίκουελ και μάλιστα μίας ταινίας που θεωρείται από τις καλύτερες που έχουν γυριστεί ποτέ, δίνει νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία στο κόσμο που εισήγαγε ο Ρίντλευ Σκοτ πριν από 35 χρόνια και απαντά στο ερώτημα που έθεσε η πρώτη ταινία αν ο Ντέκαρντ είναι ή όχι ρέπλικα.

Trailer:

Μία φανταστική γυναίκα (Una mujer fantastica)

rsz umf f 5 jpeg image 3600 x 2092 pixels

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σεμπαστιάν Λέλιο

ΣΕΝΑΡΙΟ: Σεμπαστιάν Λέλιο,Γκονζάλο Μάθα

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ντανιέλα Βέγκα,Φρανσίσκο Ρέγιες,Λούις Γκνέκο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104’

ΔΙΑΝΟΜΗ: SEVEN

Οι ερωτευμένοι Μαρίνα και Ορλάντο σχεδιάζουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Η εικοσιεπτάχρονη Μαρίνα εργάζεται ως σερβιτόρα και φιλοδοξεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Ο Ορλάντο είναι είκοσι χρόνια μεγαλύτερός της και ιδιοκτήτης μιας εταιρίας εκτυπώσεων. Ένα βράδυ, μετά τον εορτασμό των γενεθλίων της Μαρίνας, ο Ορλάντο νιώθει μια ξαφνική αδιαθεσία. Εκείνη θα τον οδηγήσει εσπευσμένα στα επείγοντα, όπου δυστυχώς θα πεθάνει αμέσως μόλις φτάσει στο νοσοκομείο. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συντρόφου της, η Μαρίνα αντιμετωπίζει όχι μόνο την απροθυμία της οικογένειας του να την συμπεριλάβει στο πένθος, αλλά και την καχυποψία τους, σχετικά με τις συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν.Η Μαρίνα είναι τρανσέξουαλ και αυτή είναι η ιστορία του αγώνα της για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της. Έναν αγώνα που δίνει σε όλη τη ζωή, με σκοπό να γίνει η γυναίκα που είναι σήμερα – μια σύνθετη, δυνατή , ειλικρινής και φανταστική γυναίκα.

Βραβευμένη στο Βερολίνο, η φανταστική γυναίκα είναι ένα απο τα έργα της χρονιάς, ένα αριστοτεχνικό σενάρια και η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Λέλιο δημιούργησαν το κόσμο που υπάρχει η Μαρίνα, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες-αν όχι ο πιο ενδιαφέρον-χαρακτήρες της φετινής σεζόν. Η Βέγκα κλέβει την παράσταση και ήδη κάποιοι την συζητούν για τα επόμενα Όσκαρ.

TRAILER:

Μικρό μου Πόνυ, ταινία (My little pony,the movie)

rsz thumbnail 1

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζέησον Τάισεν

ΣΕΝΑΡΙΟ: Μέγκαν ΜακΚάρθυ,Ρίτα Χσιάο,Μάικλ Βόγκελ,Τζο Μπαλαρίνι

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 99’

ΔΙΑΝΟΜΗ: SPENTZOS

Μία σκοτεινή μαγική δύναμη απειλεί την Ponyville. Τα   μικρά Πόνυ ξεκινούν έναν αξέχαστο ταξίδι πέρα από την Equestria όπου γνωρίζουν νέους φίλους και συναρπαστικές περιπέτειες στην προσπάθεια τους να σώσουν την πόλη τους με τη δύναμη της φιλίας.Το κλασσικό κινούμενο σχέδιο της δεκαετίας του ’80 επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη, μόνο που ο σχεδιασμός των ηρώων διαφέρει πολύ, τα μικρά αλογάκια δε είναι πια τόσο γλυκά και παιδικά. Δυστηχώς αυτό παρατηρείται σε όλα τα παιδικά που αναδημιουργούνται, η παιδικότητα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, σαν να χάνεται καθώς περνούν οι δεκαετίες και οι ήρωες των παιδικών πρέπει να είναι πιο ενήλικες και μοντέρνοι.

TRAILER: