Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

 

ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΑΚΗ ΔΙΑΓΩΓΗ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

A BAD MOMS CHRISTMAS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ ΠΑΙΖΟΥΝ: Μίλα Κούνις, Κάθριν Χαν, Κρίστεν Μπελ, Σούζαν Σάραντον, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζέι Ερνάντες, Σέριλ Χάινς ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon

Το «Μαμάδες με κακή διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός ελέγχου» παρακολουθεί τις τρεις αγαπημένες μας, παραγνωρισμένες και υπερφορτωμένες γυναίκες/μαμάδες να επαναστατούν ενάντια στις προκλήσεις και τις προσδοκίες του αντίστοιχου Τσάμπιονς Λιγκ των μαμάδων: των Χριστουγέννων. Και αν η δημιουργία των τέλειων γιορτών για τις οικογένειές τους δεν ήταν αρκετά δύσκολη δουλειά, τώρα θα πρέπει να κάνουν όλα αυτά ενόσω φιλοξενούν τις δικές τους μαμάδες. Το κινηματογραφικό δίδυμο των Λούκας και Μουρ είχε ήδη εμπειρία στις χριστουγεννιάτικες ταινίες, έχοντας γράψει το σενάριο για το «Office Christmas Party» και το «Χριστούγεννα στα τέσσερα». Όπως και στην πρώτη ταινία, η ιδέα του «Μαμάδες με κακή διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός ελέγχου» είναι να γκρεμίσει κάποιες από αυτές τις προσωπικές, κοινωνικές και πολιτισμικές νόρμες που κάνουν τις γυναίκες να βασανίζονται γιατί δεν είναι αρκετά καλές μαμάδες.

 

 

NHMA

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: The Boy ΠΑΙΖΟΥΝ: Σοφία Κόκκαλη ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 93΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Weird Wave

Μετά την πρεμιέρα της στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αφού ταξίδεψε σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο –μεταξύ άλλων στα Goteberg Film Festival – Visionairies Section, Luma International Film Festival (Βραζιλία), L. A. Film Festival – Nightfall Section, Atlantida Film Festival (Ισπανία), New Horizon Film Festival (Πολωνία)–, η νέα ταινία του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) βρίσκει τον δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες. Το «Νήμα» είναι ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, της Νίκης και του Λευτέρη, είναι η μνήμη, η βία και μια μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος ποτέ του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο αγώνας της μητέρας για τα πολιτικά της «πιστεύω» μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δική του ελευθερία και να αναζητήσει τη δική του λύτρωση.

 

 

 

WONDER WHEEL

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Γούντι Άλεν ΠΑΙΖΟΥΝ: Κέιτ Ουίνσλετ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζιμ Μπελούσι, Τζούνο Τεμπλ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon

Το «Wonder Wheel» αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων που διασταυρώνονται τη δεκαετία του ’50, εν μέσω της φρενίτιδας και του χάους, στο εμβληματικό θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ στη Νέα Υόρκη. Η Τζίνι (Κέιτ Ουίνσλετ) είναι μία μελαγχολική, συναισθηματικά ασταθής πρώην ηθοποιός που πλέον εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο θαλασσινών. Ο Χάμπτι (Τζιμ Μπελούσι) είναι ο άξεστος χειριστής του καρουζέλ του πάρκου και σύζυγος της Τζίνι. Ο Μίκι (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ) είναι ένας όμορφος νεαρός ναυαγοσώστης που ονειρεύεται να γίνει θεατρικός συγγραφέας και ενσαρκώνει όλες τις χαμένες ελπίδες και η Καρολίνα (Τζούνο Τεμπλ) είναι η αποξενωμένη κόρη του Χάμπτι, η οποία κρύβεται από τους γκάνγκστερ στο σπίτι του πατέρα της. Μια έμπνευση του Γούντι Άλεν από την αειθαλή αγάπη του για το Κόνι Άιλαντ. Είναι αξιομνημόνευτη, άλλωστε, η επιλογή του να τοποθετήσει το εφηβικό σπίτι του πρωταγωνιστή στον αριστουργηματικό «Νευρικό Εραστή» κάτω από το θορυβώδες, εμβληματικό roller coaster της περιοχής, Cyclone.